Avusturya’da Şehid Rehber Velioğlu’nu anma programları

Avusturya’da Şehid Rehber Velioğlu’nu anma programları

Avusturya’nın Innsbruck şehrinde faaliyet sürdüren Said’i Nursi Camii’nde, 17 Ocak 2000 yılında İstanbul’da şehid edilen Hizbullah Cemaati Lideri Hüseyin Velioğlu ve İslam Şehitlerini Anma Programları düzenledi.

Avusturya’nın Innsbruck şehrinde İslami hizmetlerini   sürdüren Said’i Nursi Camii’nde, , 17 Ocak 2000 yılında İstanbul’da şehid edilen Hizbullah Cemaati Lideri Hüseyin Velioğlu’nun şehadetinin 16. Yıldönümü nedeniyle, erkekler ve bayanlar için ayrı anma  programları  düzenledi.

17 Ocak2000’de Beykoz'da katledilen Şehid Hüseyin Velioğlu ve İslam davası uğruna canlarını feda eden dava arkadaşlarını anma amacıyla erkelere yönelik düzenlenen program, Said’i Nursi Camii imamı  Nasır Hoca‘nın okuduğu Kuran-i Kerim tilaveti ile başladı.   

Sunuculuğunu Muhammet Nasrullah Abayın yaptığı program, Ali Zengin’in şehadetle ilgili seslendirdiği İlahi ve ezgilerle devam etti.

7-8 Ekim olaylarında, Kurban eti dağıtırken Katledilen, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz, Yasin Börü ve Hüseyin Dakak’ın hayatları Sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Abdulsamed Sertkaya, Şehid Riyad’ın hayatı anlattıktan sonra, Camii müdavimi gençlerden Beytullah Sertkaya ve Emre Vural şehitleri konu alan ilahiler seslendirdiler.

Seslendirilen ilahilerin ardından, İsmail Gökkaya, Şehid Hasan Gökgöz’ün Hayatını ele alan bir konuşma yaptı.

Said’i Nursi Camii Tiyatro Grubunun, 7Haziran2015’te katledilen İhya-Der Başkanı Aytaç Baranın, Derneğe saldırmak üzere olan insanlara balkondan yaptığı konuşması ve Şehadetini konu alan tiyatroyu canlandırılırken, Programa katılanlar duygu dolu anlar yaşadı, bazılarının da gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Tiyatro gösterisinin ardından, henüz 16 yaşında Kurban eti dağıtırken katledilen Şehid Yasin Börü’nün hayatı, Sadık Tufan tarafından anlatıldı.

Çetin Tufanoğlu, günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, Şehid Rehber Hüseyin Velioğlu’nun hayatını anlattı. Tufanoğlu konuşmasında Velioğlu’nun gençlik döneminden şehadetine kadar İslam’a yaptığı hizmet ve fedakârlıkları ele aldı.

Düzenlenen Program Said’i Nursi Camii imamı Nasır Hoca’nın yaptığı kapanış duası ile sona erdi.

Bayanlar da Şehid Rehber’i andı

Öte yandan Said’i Nursi Cami Kadın Kolları tarafından da Şehid Rehber Hüseyin Velioğlu’nu anma programı düzenlendi.

Programda Said’i Nursi Cami Kadın Kolları Başkanı Zahide A., yaptığı selamlama konuşmasının ardından, Şehid Hüseyin Velioğlu’nun dava arkadaşı Muhterem Edip Gümüş’ün Sosyal medya aracılığıyla paylaştığı 17 Ocak mesajını okudu.

Okunan mesajın akabinde Rümeysa A., Zülküf Er’in kaleme aldığı ‘’Şehidler Gülümsüyor Amed Semalarında’’ adlı Şiir’i seslendirdi.

Ardından Çiğdem S., İslam tarihinde ve Peygamberler döneminden bugüne kadar süren İslami mücadeleyi konu alan konuşmasını yaptı.  Çiğdem S., konuşmasında şu sözlere yer verdi:

‘’ Hz. Adem hem ilk İnsan, hem de ilk Peygamberdir. Kendisi ve kendisini dinleyen çocukları ile hak çizgi, kendisine kulak vermeyen çocukları ile de batıl çizgi başlamış oldu. O günden itibaren başlayan Hak ve Batıl mücadelesi kıyamete kadar devam edecektir.” dedi.

 Şehidleri konu alan ilahilerin seslendirilmesinin ardından  Zehra T. ,Şehid Rehber Hüseyin Velioğlu ile 7-8 Ekim olaylarında, Kurban eti dağıtırken katledilen Riyad Güneş, Hasan Gökgöz, Yasin Börü ve Hüseyin Dakak’ın hayatını anlattı.

İslam Şehidlerini Anma ve Anlama Programı Sena S.’nın yaptığı kapanış duası ile sona erdi.   (Sibgatullah Abay-ILKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.