Avusturya’da Kutlu Doğum coşkusu video foto

Avusturya’da Kutlu Doğum coşkusu video foto

Avusturya’nın Innsbruck şehrinde, Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Saidi Nursi Camii Vakfı tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi  Saidi Nursi Camii Vakfı tarafından, alemlere rahmet Peygamberi olarak gönderilen Hz. Muhammed‘i  (sav) anlamak üzere düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Avrupa’nın dört bir yanından gelen  Peygamber aşıklarının yanı sıra, davet edilen gayr-i müslimler ile farklı Cemiyet Hocaları ve siyasetçilerin de katıldığı Kutlu doğum programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu  Muhammed Nasrullah Abay’ın yaptığı  Program, Abdurrahman Çelik’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra Türkçe Selamlama konuşmasını  yapmak üzere Said’i Nursi Camii başkanı Ömer Sertkaya ile Almanca Selamlama konuşmasını yapmak üzere Beytullah Sertkaya’ya söz verildi.

Selamlama Konuşmalarında,  Kutlu Doğum etkinliğine uzak yakın demeden Avrupa’nın farklı yerlerinden iştirak eden Peygamber Sevdalılarına, katılımlarından dolayı teşekkür  edilerek, “Elçileri doğru anlamak, dünyamızın ve İnsanların içine düştüğü elem ve kaostan kurtulmasına vesile olacağı kanaatini taşıyoruz.“ denildi.  

Program Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği, Rahmet peygamberi, Hz. Muhammed (sav) için bestelenen İlahilerle devam etti.

Daha sonra programa katılan farklı cemiyetlerden   Hocalar; Avusturya İslam federasyonu Tirol bölge Başkanı - Burhan Türkmen, ATIB  Innsbruck Camii İmamı   Muhammed Karakış, Innsbruck Ehlibeyt Imam Ali Camii İmamı   Musa Erdoğdu, Fügen Mevlana Camii İmamı   Musa Yenen, Innsbruck Milli Görüş Camii İmamı   Numan Karaardıç’a selamlama konuşmalarını yapmak üzere söz verildi.

Selamlama konuşmalarının ardından, Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu’nun her yıl düzenlemiş olduğu Siyer Sınavında, Avusturya’da dereceye girenlere  hediyeleri verildi.

Siyer Sınavında yetişkin yaş grubunda birinci olan Çiğdem Sertkaya’ya Umre Ödülü, ikinci olan Rümeysa Abay ve üçüncü Emine Sertkaya’ya hediyeleri takdim edildi.

Küçük yaş grubunda ise birinci olan Emir Sertkaya, ikinci Sami Tosun ve üçüncü Fatih Sunca’ya hediyeleri verildi.

Ardından, ilahiler seslendiren Vahdet İlahi Grubuna, programa katılan Peygamber aşıkları  da hep bir ağızdan eşlik etti. Seslendirilen ilahilerin akabinde, Türkçesini Ali Zengin’in, Kürtçesini ise Abdussamed Şener’in okuduğu Mevlid-i Şerifler okundu. Okunan Mevlidi Şerif esnasında salonda duygulu anlar yaşandı.

Said’i Nursi Camii Kız ilahi Grubu, Hz. Muhammed’i  konu alan  ilahiler seslendirdi. Minik Kız çocukları ilahiyi seslendirirken  katılımcılar ilgiyle izledi.

Okunan ilahilerin ardından, günün anlam ve önemini anlatmak üzere mikrofon Yahya Abay Hocaya verildi.

Konuşmasında günümüzde Müslümanların yaşantısına değinen  Abay Hoca, ”Sayımıza bakmayacağız biz ne yaptığımıza bakacağız. Rehber olarak Hazreti Muhammed‘i (sav) seçmek lazım. Rahmetle, merhametle, insafla ve inisiyatifle insanları İslam’a çağırmak lazım. Şiddet dünyayı sarıp sarmalamış, insanlar şiddetin buhranlı bunalımını yaşıyor, bir de biz yaşatmayalım. Allah Resulü geldiği zaman bu durum zirveye vurmuştu. Ne yaptı? Kendisi, Allah’ın izni ve İnayetiyle İslam’la insanlığı karanlıklardan kurtardı. Ama bugün bizler eksilerdeyiz. Dolayısıyla adımlarımız ağır, hesaplı kitaplı, Peygambersiz, Ayetsiz, Muhammed’siz (sav) olmamalıdır, yoksa başımıza bir tuzak kurulur geçer, soyutlanamayız, temizlenemeyiz biz bu dertten. Rabbul âlemin bizleri en çok sevdiği Salih kullarından eylesin bir an bile olsa nefsimizle bas basa bırakmasın“ şeklinde konuştu.

Vahdet İlahi Grubu ve Said’i Nursi Camii Kız İlahi Grubunun seslendirdiği İlahilerin ardından,  Said’i Nursi Camii İmamı Mehmet Nasir Abay’ın yaptığı  dua  program sona erdi.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.