2015 Avusturya Viyana kutlu doğum etkinliği foto video Avrupa peygamber sevdalıları

2015 Avusturya Viyana kutlu doğum etkinliği foto video Avrupa peygamber sevdalıları

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Avusturya’nın başkenti Viyana’ da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

2013 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana’ da  açılan ve  yapmış olduğu etkinlikler ile, İslamî hizmetlerini gün geçtikçe yaygınlaştıran  Davet Camii, Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu’nun organizesiyle  ile Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Yapılan Programda bolca tekbir ve salavatlar getirildi.

Sunuculuğunu Ğufran Naşal' ın yaptığı Program, Hafız Enes Yazıcı'nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Davet Camii Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk’ün yaptığı açılış konuşmasının ardından program,     Vahdet İlahi Grubu'nun Peygamber aşkını yansıtan ilahi ve ezgilerini seslendirmesi ile devam etti.   Programa katılan Peygamber aşıkları,  gür bir ses ve coşku ile  nakaratlarda  ilahilere  eşlik etti.   Ardından Davet Camii Kız İlahi Grubu’nun seslendirdikleri bir birinden güzel  ilahiler, ilgiyle dinlendi.

Programda, Davet Camii Tiyatro Grubu hazırladığı Eshab-ı Kiram şehidlerini konu alan tiyatro gösterisi   katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

'Hz.Muhammed (sav) tükenmeyen bir hazinedir'

Programa konuşmacı olarak katılan Avrupa Alimler Birliği Cemiyeti Üyesi Yahya Yılmaz, eşsiz önder Hz. Muhammed'in (sav) önderliği ile alakalı bir konuşma yaptı.

Yılmaz konuşmasında şunları söyledi: “Bu mezhepçiliği, particiliği, tarikatçılığı bir kenara bırakın ve bugün İslam ümmetinin, İslam coğrafyasının haline bakın. Memnun muyuz?   İşte bizi beraber kılabilecek yegane adres, Hz. Muhammed’in (sav) önderliğidir. Çağımız ve İnsanımız bu önderliğe ihtiyaç duyuyor.”

Yapılan konuşmanın ardından yarım saatlik bir Namaz ve Yemek molası verildi.

İhtiyaç molasından sonra Vahdet İlahi Grubu Mevlithanlarından Samet Okutan Kürtçe, Ali Gündüz ise Türkçe Mevlit-i Şerif  okudu.

Programda  erkek  çocuklardan  oluşan Davet Camii Çocuk İlahi Grubu da bir ilahi seslendirdi.

Programın sonuna doğru, Avrupa Peygamber Sevdalıları İnisiyatifi’nin organizesi ile, Mart ayında yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlere plaketleri  ve ödülleri verildi.

Avrupa Âlimler Birliği Cemiyeti üyesi  Yahya Yılmaz’ın yaptığı dua ile etkinlik sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler