Ayağı kırılınca evinde siyer sınavına girdi

Ayağı kırılınca evinde siyer sınavına girdi

​Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği Kutlu Doğum Siyer Sınavına ayağı kırılınca giremeyen bir genç, platform görevlileri tarafından köydeki evinde sınava tabi tutuldu.

Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği Kutlu Doğum Siyer Sınavına ayağı kırılınca giremeyen bir genç, platform görevlileri tarafından köydeki evinde sınava tabi tutuldu.

Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği Kutlu Doğum Siyer Sınavına kayıt yaptıktan bir gün sonra ayağı kırılan Zekeriya Akdemet sınava giremeyince platform görevlileri yardımına yetişti. Platform yetkilileri, Akdemet’i köyündeki evinde sınava tabi tuttu.

Platform yetkilileri de Ağrı merkeze bağlı ve 10 kilometre uzaklıktaki Murathan köyüne giderek, evinde Akdemet'in sınava girmesini sağladılar.

Platform yetkililerine sınavı gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür eden Zekeriya Akdemet, “Sınava kayıt yaptırdıktan bir gün sonra futbol oynarken düşerek ayağımı kırdım. Ayağımdaki kırık nedeni ile okula da gidemediğim için boş zamanım oldu. Bu zaman dilimi içinde Siyer Sınavı için aldığım Sevgili Peygamberimiz adlı kitabımı 5 defa okudum ve 2 defada özetledim. Doktor ayağımın üstüne basmamı ve evden çıkmamamı tavsiye etti. Doktor bana 'Eğer zorlarsan ayağını, seni ameliyata almamız gerekecek' deyince Platform yetkililerini arayarak, durumumu anlattım ve evde sınava girmek istediğimi söyledim. Sağ olsunlar onlarda geldiler. Platform yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Sınav gözetmeni Halim Koç ise “Peygamber Sevdalıları Platformunun organize ettiği Siyer Sınavı için bize başvurup sınava katılan Zekeriya Akdemet kardeşimiz, sınav başvurusundan sonra ayağını kırması neticesi ile sınav yerine gelememekteydi. Bu vesile ile bize başvurdu. Bizde başvurusunu değerlendirerek Platform tarafında görevlendirilerek evinde sınav yapmak üzere köye geldik. Kendileri bu konuda çok da memnun oldular. Gördüğümüz kadarıyla kardeşimiz sınava iyi hazırlanmış.” şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler