Ayaklarımıza pranga vursanız da Kudüs sevdamızı engelleyemezsiniz

Ayaklarımıza pranga vursanız da Kudüs sevdamızı engelleyemezsiniz

11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için gittiği Tel Aviv Ben Gurion Havalimanında siyonistler tarafından alıkonulan Ebru Özkan, Türkiye’de ailesi, sevenleri ve siyasi parti temsilcileri tarafından karşılandı.

11 Haziran'da Türkiye'ye dönmek için gittiği Tel Aviv Ben Gurion Havalimanında siyonistler tarafından alıkonulan Ebru Özkan Atatürk Havalimanı’nda sevenleri tarafından karşılandı.

Özkan’ı Atatürk Havalimanı VIP çıkışında karşılayan HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları İl Başkanı Münevver Aktaş, basına yaptığı açıklamada, Türkiye vatandaşı olan Ebru Özkan'ın mahkemeye çıkarılırken ellerine kelepçe, ayaklarına ise pranga vurulmasının, yüreklerini dağladığını söyledi.

“siyonist yapıyı devlet olarak tanımadığımız gibi vereceği karar da bizim için yok hükmündedir.”

Aktaş, “Kelepçe ve pranga ile görüntülenmesi büyük bir skandaldır. HÜDA PAR olarak israilin bu prangalı zihniyetini lanetliyoruz. Fakat şunun da altını çizmek istiyorum; biz, israil denen siyonist yapıyı devlet olarak tanımadığımız gibi vereceği  karar da bizim için yok hükmündedir.” dedi.

15 Temmuz’un yıldönümünde Ebru Özkan’ın özgürlüğüne kavuşmuş olmasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını ifade eden Aktaş, “HÜDA PAR olarak Özkan’ın ülkeye dönüşünün ve davasının takipçisi olduk. Genel Başkan Yardımcımız Erdal Elibüyük, işgalci siyonistler tarafından esir tutulan Ebru Özkan'ın babasıyla birebir görüştü, dava sürecini yakından takip etti. Bugün gelen bu güzel haberle Ebru Özkan’ın ailesi ile ayni sevinci yaşıyoruz. Ülkesine dönen Ebru Özkan’ı karşılamak, mutluluğunu paylaşmak için şuan buradayız. HÜD PAR İstanbul Kadın Kolları için bu dava hukuki değil siyasidir. Birlik olup gösterdiğimiz tepkiler nihayet sonuç verdi. Umarım tekrar bu tür vakaları yaşamayız.” ifadelerini kullandı.

“Ebrunun mahkemeye çıkarken çekilen görüntüsü bütün dünyaya gösterilmiş en anlamlı duruştu”

Özkan’ı karşılamaya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da şunları kaydetti: “Ebru kardeşimize geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Bugün onu burada özgürlüğüne kavuşmuş olarak karşılamaktan çok büyük mutluluk duyduk. Yaşadığı süreci hem milletvekilleri hem parlamento hem dışişleri hem de Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde takip ettik. 15 Temmuz gecesi Türkiye’ye dönmesi ve ailesine kavuşması bizleri sevindirdi, çok gururlandık. Ebrunun mahkemeye çıkarken çekilen görüntü o vakarlı duruşu milletimizin Kudüs davası ve sevdasına bağlılığını, duyarlılığını, bilinç ve şuurunu gösteren en güzel kareydi. Bu, hem israile hem de bütün dünyaya gösterilmiş en anlamlı duruştu. Bu duruş, kollarımıza, ayaklarımıza prangalar vursanız da kararlığımıza, duruşumuza, Kudüs sevdamıza pranga vuramazsınız demekti. İnanıyoruz ki Rabbim Ebru kardeşimizin çıktığı bu kutsal yolculukta çekmiş olduğu sıkıntıları hanesine ecir olarak yazacaktır. Biz vatandaşlarımızın Kudüs ziyaretlerini arttırarak devam edeceklerine inanıyoruz”

“Tam bir Müslüman kızı gibi davrandı”

Eyüp Sultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ise şöyle konuştu: “Ebru kızımızın tüm Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş bir duruşu var. O, zor şartlarda bile vakurluğunu, dirayetini kaybetmedi. Tam bir Müslüman kızı gibi davrandı. Bundan dolayı büyük bir sempati kazandı. İnşallah süreç daha da iyiye gidecek. Aslında bunların tamamı yıldırma politikaları. Bizim Kudüs’e sahip çıkmamız, Kudüs’ü yalnız bırakmamamız lazım. Ebru bu anlamda gerçekten bir örnek oldu. Kardeşimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler