Ayasofya Camii ve 54 müze siyonist destekçisi firmaya emanet (!)

Ayasofya Camii ve 54 müze siyonist destekçisi firmaya emanet (!)

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerinden Topkapı Sarayı, Ayasofya ve İstanbul Arkeoloji, Türk ve İslam Eserleri gibi yerlerin de içinde bulunduğu 54 müze ve ören yeri, siyonist destekçisi firmaya emanet edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) tarafından Müze ve ören yerlerinde bilet ve bilet ürünlerinin tasarımı geliştirilmesi ve satış kanallarının yönetimine ilişkin kiralama ihalesi 1 Mart 2018 Perşembe günü gerçekleşmişti. İhaleye 2 firma katılmıştı.

İsviçre kökenli Sicpa Turkey firması, gerekli yeterlilikleri sağlayarak açık artırmaya katılma hakkı kazanmıştı. O dönem yapılan açık artırma neticesinde en yüksek teklifi veren Sicpa Turkey firması ihaleyi kazanmıştı ve 9 yıl boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan müze ve ören yerleri gişelerini işletme hakkını kazanmış oldu.

Söz konusu şirket Topkapı Sarayı içinde bulunan Kutsal Emanetler bölümünün de sorumluluğunu üstlenecek.

İhaleye katılan üç firmadan biri olan Sicpa, 1927'de Maurice Amon tarafından İsviçre'de kurulmuş siyonizm destekçisi bir işletme olarak tanınıyor. Firmanın, aynı zamanda en büyük Yahudi finansörlerinden olduğu belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.