Aynı araca defalarca yapılan saldırı dikkat çekiyor

Aynı araca defalarca yapılan saldırı dikkat çekiyor

​Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde park halindeki aracına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce defalarca saldırı yapılırken araç sahibi, İslami kimliklerden ötürü saldırıya maruz kaldıklarını belirterek olayın faillerinin ortaya çıkartılmasını istedi.

Bağlar Yeniköy Mahallesi 1032. Sokak'ta ikamet eden Akyüz ailesi, park halindeki araçlarına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce defalarca saldırı yapıldığını belirtti. İslami kimliklerinden ötürü saldırıya maruz kaldıklarını belirten aile, olayın faillerinin ortaya çıkartılmasını istedi.

Mahallede kimse ile bir sorunlarının olmadığını dile getiren baba Mustafa Akyüz, olayın sıradan bir hırsızlık vakasının olmadığını, kasıtlı ve bilinçli olduğuna dikkat çekti.

Şu ana kadar araçlarına 4 kez saldırı yapıldığını hatırlatan Akyüz, evlerine gelen misafirlerinin araçlarına da aynı saldırıların yapıldığına işaret etti.

Akyüz, "Araçlarımızın camlarını kırıp içine giriyorlar ancak bir şey götürmüyorlar. Olayın hırsızlık olabileceğini zannetmiyorum. Aracımızı uyuşturucu ya da bomba yerleştirilmek isteniyor olabilir. Hırsız olsaydı araba radyosunu alıp götürürlerdi. Bize maddi zarar veriyorlar. Bize gelen misafirlerin arabasına dahi zarar veriyorlar. Bugün malımıza zarar veren yarın bize der zarar verebilir. Bizim mahalle ile bir sorunumuz yok. Bu saldırıları İslami kimliğimizden dolayı yapıyorlar." dedi.

Faillerin ortaya çıkarılması için kolluk güçlerine seslenen Akyüz, "Polis de görevini tam yapmıyor. Polisi arıyoruz, oğluma 'Arabanın fotoğrafını çek, karakola gel.' diyorlar. Oğlum, geçenlerde 10 Nisan Polis Karakoluna gitti. Karakolda sivil giyimli bir polis, 'Aracınızdan herhangi bir şey çalınmamışsa boş ver, davacı olma.' demiş. " diye belirtti.

Sokakların dar oluşunun saldırılara zemin hazırladığına işaret eden Akyüz, "Bir seferinden gelip arabanın plakasını sökmüşlerdi. Komşulardan biri görmüş. Plakayı arabanın altına atmışlar. Sokak dar olduğu için arabalarımız evin önüne gelemiyor. Sokak geniş olsa arabalarımız evimizin önüne gelir. Evin önüne gelse hırsız gelip böyle yapamaz." diyerek yetkililerden sokağı genişletilmesi için talimat vermelerini istedi. (Mehmet Çelik- İLKHA)

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler