'Ayrıcalıklı Karar Adalet Değil, Zulümdür'

'Ayrıcalıklı Karar Adalet Değil, Zulümdür'

Balyoz davası tutuklularına tahliye kararı verilirken onlarca yıldır mütedeyyin insanların ceza evinde tutulmasına, tutuklu yakınları tarafından 'Bu karar adalet değil zulümdür' şeklinde tepki gösterildi.

ŞANLIURFA- Balyoz sanıkları için tahliye kararı verildi ancak mütedeyyin insanlar, onlarca yıldır hala cezaevinde tutuluyor.

Buna tepki gösteren Yazar-Şair Muhammmed Şakir’in annesi Hanım Şakir, “Oğlum 22 yıldır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Ayrıcalıklı olan bu karar adalet değildir, zulümdür. Allah, Muhammed’imin  yardımcısı olsun. 22 yıldır sebepsiz yere cezaevinde tutulan oğlumun suçu neydi? Fakirlerin hali böyle, zengin ve torpilli olanlar bırakılıyor, fakirler ise cezaevinde tutuluyor. Ne diyelim, onları Allah’a havale ediyoruz.” şeklinde  tepkisini dile getirdi.

Yaklaşık  5 yıldır oğlunun görüşüne gidemediğini belirten Şakir teyze, “Oğlum Muhammed’in ziyaretine gidemiyorum. Yollar çok uzak, ben de yaşlıyım. Yaklaşık 5 yıldır ziyaretine gidemedim. Sadece haftada 10 dakika telefonla konuşuyoruz. O da bize yetmiyor. Oğlum Muhammed tutuklanırken, aynı gün komşumuzun oğlu doğdu. Komşumuzun oğlu askerliğini yaptı, evlendi ve çocuğu oldu. Benim oğlum Muhammed ise hala ceza evinde suçsuz ve hukuksuz bir şekilde tutuluyor.” ifadelerini kullandı.

Cezaevine girdikten sonra Üstad 1, Üstad 2 isimli kitapları kaleme alan yazar Muhammed Şakir'in, bir de kürtçe Xezal isimli şiir kitabınnın olduğu öğrenildi. (İLKHA / Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.