Azadi İnisiyatifi, Diyarbakır'da Şeyh Said semineri düzenledi

Azadi İnisiyatifi, Diyarbakır'da Şeyh Said semineri düzenledi

Diyarbakır'da Azadi İnisiyatifi tarafından "Şeyh Said Kıyamı" hakkında bir seminer düzenlendi.

DİYARBAKIR - Şeyh Said Kıyamı'nın konu alındığı seminere konuşmacı olarak Şeyh Said'in torunlarından Avukat Muhammed Akar ve Diyadin Fırat'ın katıldığı seminerde Şeyh Said'in davasının haklılığına vurgu yapıldı.

 

Konuşmasında kıyam hareketinin unutulmadığını dile getiren Av. Muhammed Akar, "Şeyh Said kıyamı tamamlanmamış bir ihtilaldır. Bazı hadiseler var ki yaşanır, biter ve tarihte kalır. Ama Şeyh Said hadisesi kapanmış bir sayfa değildir. Doğurduğu sonuçlar itibariyle, doğurduğu mağduriyetler itibariyle hala devam eden bir hadisedir" dedi.

 

"Şeyh Said mazlum halkın davasıdır"
Şeyh Said davasının Allah ve Resulünün yolunun doğrultusunda olduğunu söyleyen Akar, "Şeyh Said ve arkadaşları haklı oldukları için unutulmadılar. Haksız olsaydılar unutulup giderlerdi. Şeyh Said Efendinin bir fikir hareketi vardır. Yani mağdur bir milletin, halkın davasını gütmüştür. Onun bir felsefesi var o felsefe bugün güçlü bir felsefedir. Yeni kuşaklar, yeni gençler o felsefeyi sahiplendikleri için Şeyh Said Efendi şuan muzafferdir" şeklinde konuştu.

 

Muhammed Akar'ın ardından söz alan Diyadin Fırat ise Kürtçe bir konuşma gerçekleştirdi. Şeyh Said'in medresesini tamamladığını ifade eden Fırat, "Şeyh Said özgürlük için mazlumlardan yana zalimlere karşı direndi" dedi. (Emrullah Araz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.