Azerbaycan'a elimizden gelen yardımları yapmaya devam edeceğiz

Azerbaycan'a elimizden gelen yardımları yapmaya devam edeceğiz

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin açılışında Azerbaycanlı bir gazetecinin, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalar sürecinde Türkiye'nin yapacağı yardımlara ilişkin sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Azerbaycan'a elimizden gelen ya

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin açılışında Azerbaycanlı bir gazetecinin, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalara ilişkin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çatışmaların devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz dualarımızı yaptık, inşallah bu çatışmalarda Azeri kardeşlerimiz burada en az kayıp vermek suretiyle inşallah bu işi başarırlar.” temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Yıllar yılı malum işgal altında olan Dağlık Karabağ bölgesindeki bu mücadele ne yazık ki bu işi Minsk Üçlüsü'nün hafife alması sebebiyle, bu tabloyla bizi karşı karşıya bıraktı. Eğer Minsk Üçlüsü burada adil bir şekilde, kararlı bir şekilde yürüyüp netice alacağı adımları atmış olsaydı, bugünlere gelmemiş olurduk. Ama maalesef burada Minsk Üçlüsü'nün zaafları durumu bu noktaya taşımış oldu. Azeri kardeşlerime Allah'tan yardımlar niyaz ediyorum. Üzülmeyeceğiz, mahzun olmayacağız, inanıyorsak muhakkak üstünüz."

Türkiye'nin Azerbaycan'a bu süreçte yapacağı yardımlara ilişkin bir başka soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz elimizden gelen yardımları sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Dün konuşmamda Ermenistan'daki özellikle nükleer silah konusuna ben de değindim. Bu Nükleer silah konusunda dünyanın Ermenistan'ın bu olumsuz niyetleri karşısında hassas olmasını ben de istedim. İlham Aliyev kardeşim de konuşmasında bu konuya, bu şekilde o da değinmiş oldu. Er veya geç hak yerini bulacaktır." açıklamasında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler