Azim-Der’den “Yasin’ler Kurban Eti Dağıtıyor” kampanyasına destek

Azim-Der’den “Yasin’ler Kurban Eti Dağıtıyor” kampanyasına destek

Mardin’in Midyat ilçesi’nde yaptıkları yardım faaliyetleriyle adını duyuran Midyat Azim-Der, Umut Kervanı Yardım Platformu’nun “Yasin’ler Kurban Eti Dağıtıyor” kampanyasına destek vererek Midyat’ta 250 aileye kurban eti ulaştırdı.

Geçen yıl 6-8 Ekim’de Diyarbakır’da Kobani bahaneli eylemlerde Kurban eti dağıtırken PKK/HDP’lilerce vahşice şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına Umut Kervanı Yardım Platformun’un Türkiye genelinde başlattığı “Yasin’ler Kurban Eti Dağıtıyor” kampanyasına bir destek te Midyat Azim-der’den geldi.

Üye ve gönüllülerinin vekaleten bağışladıkları 12 küçükbaş 1 büyükbaş hayvanı tekbirler eşliğinde kesen dernek, kurban etlerini muhtaç ve fakir  250 aileye dağıttı.

Kurban dağıtımı faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Azim-Der yardım komisyonu Başkanı M.Sait Başaran, öncelikle tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik etiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilindiği gibi bu yıl ki Kurban eti dağıtımını, üyesi bulunduğumuz Umut Kervanı Yardım Platformunun başlatmış olduğu “Yasin’ler Kurban Eti Dağıtıyor” kampanyası destek olarak düzenledik. Yasin Börü ve arkadaşlarının kurban eti dağıtırken vahşice şehit edilmeleri nedeniyle Yasin’in yarım kalan işini tamamlamak için bu kampanyaya Midyat Azim-Der olarak destek veriyoruz. Bu kapsamda üye ve gönüllülerimizin bağışladıkları ve vekâletlerini bize verdikleri kurbanları kesip etlerini daha önceden tespit ettiğimiz yaklaşık 250 muhtaç ve fakir aileye ulaştırdık. Kurban bayramında etsiz kalanların evlerine et girmesini sağladık. Allah bağışta bulunan hayırseverlerden razı olsun”

Başaran son olarak ,” Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının yolunda canını verdikleri bu ulvi görevi tamamladığımızı düşünüyoruz. İnşallah bunu gelenekselleştirip her Kurban bayramında devam ettirmek istiyoruz”. ifadelerini kullandı.
(Süleyman Tunç- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.