Azmiyle 62 yaşında hafız oldu video-foto

Azmiyle 62 yaşında hafız oldu video-foto

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde kalan 62 yaşındaki bir Kur'an aşığı, ilerlemiş yaşına rağmen gösterdiği büyük azim neticesinde çocukluk hayalini gerçekleştirerek hafız oldu.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde kalan 62 yaşındaki Adem Tekdal, çocukluğundan beri hayalini kurduğu Kur'an hafızlığına, gösterdiği yoğun çabalar sonucunda ulaşarak Kur'an hafızı oldu.

Emekli olduktan sonra kendi imkanları ile Kur-an-ı Kerim’i ezberlemeye çalışan Tekdal, devamlı gittiği caminin hafız imamından yardım alarak çocukluk hayaline 5 yılda kavuştu.

İlerlemiş yaşına rağmen hafızlığa duyduğu isteği daha da artarak devam eden Tekdal, bu yönde gösterdiği azimle gençlere örnek oldu.

İLKHA mikrofonuna konuşan Tekdal amca, “62 yaşındayım, 7 yaşında Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendim. Çocukluğumdan bu yana bende hafız olma hevesi vardı, fakat imkânlar buna el vermedi. Köyde kaldığımız dönemde böyle bir imkân bulamadık. Biraz daha büyüyünce de çalışmak mecburiyetinde kaldım. Emekli olduktan sonra ancak bu fırsatı bulabildim. Tabi hafız olma merakı hala içimde vardı. Yaklaşık 5 yıl önce Kur-an’ı Kerim’i ezberlemeye başladım. Fakat belli bir düzenim yoktu. Yaklaşık bir yıl önce cemaati olduğum camiye atanan hafız Akif Hoca ile beraber, onun da yardımı ile düzenli bir şekilde çalışmaya başladık. Ve Elhamdülillah Allah’ın yardımı ile hıfzımı tamamladım.“ dedi.

Tekdal amcanın 18 Temmuz’da İl Müftülüğünde yapılacak sınava girerek bu işi alacağı belge ile taçlandıracağını belirten Hafız Akif Parlakçı, “Bir yıl önce bu camiye atandım. Bu camiye geldiğim zaman Adem amca bana, Kur'an-ı Kerim’i hıfz etmeye çalıştığını, çocukluğundan beri böyle bir hevesinin olduğunu söyledi. Fakat düzenli bir çalışması olmadığından, istediği noktaya ulaşamıyordu. Ben de kendisini yardımcı olarak bu çocukluk hayalini gerçekleştirmesine yardımcı oldum.   Yaklaşık bir yıldır kendisi ile beraber gece-gündüz demeden beraber çalışarak bu isteğine Kadir Gecesinde ulaştı. Hıfzını tamamladıktan sonra 18 Temmuz’da İl Müftülüğünde yapılacak olan sınava girerek bu gayretini Hafızlık Belgesi' ile taçlandıracak inşallah.“ şeklinde konuştu.

Çınar ilçe müftüsü Şemsettin Şimşek yaptığı açıklamada, “Kur’an-ı Kerim’in mucizevi oluşunun özelliklerinden biriside her yaşta, her zekâda insanlarından çok rahat bir şekilde ezberleyebilme melekesine sahip olması ve yeryüzünde ezberlenen tek kitap olması. Kur-an’ın mucizevi oluşunun sebeplerinden biride budur. Yeryüzünde Kur-an dışında hiçbir kitabın ezberlenme özelliği yoktur. Bu da Rabbimizin insanlara sağlamış olduğu kolaylıklardan biridir. Tabi bu yaşta böyle bir amcamızın Kur-an’ı Kerim ile olan bu meşguliyeti ve akabinde ezberlemiş olması takdire şayan bir durumdur. Bunun manevi mükâfatını mutlaka Yüce Rabbimizden alacaktır, manevi olarak da bizde ödüllendirmek ve örnek göstermek istiyoruz. Hele hele şimdiki gençlerimize, örfünden, ananelerinden uzaklaşmış, dini duygularından uzaklaşmış gençlerimiz için bu amcamızın güzel bir örneklik olacağını düşünüyoruz. Bu hafızımızın yetişmesinde emeği geçen büyük fedakarlık gösteren Cumhuriyet Camii müezzini Muhammed Akif Parlakçı’ya teşekkür ederim.“ ifadelerini kullandı.

ÇINARINSESİ

 













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.