"Babam hicrette olan kardeşimin hasretiyle vefat etti"

"Babam hicrette olan kardeşimin hasretiyle vefat etti"

İslami hizmetlerinden dolayı müebbet hapis cezası verilen ve bu nedenle hicret hayatı yaşayan Abdülkerim Kaya'nın babası Mehmet Kaya oğluna hasret bir şekilde vefat etti.

İslami hizmetlerinde dolayı yıllarca cezaevinde kalan ve daha sonra serbest bırakılıp tekrar hakkında müebbet hapis cezası verildiği için hicret eden Abdülkerim Kaya'nın babası Mehmet Kaya (82) vefat etti.

Kalp rahatsızlığı olan Mehmet Kaya tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde saat 07.00 sıralarında hayatını kaybettiği belirtildi.

Rahatsızlandıktan sonra hayatını kaybeden Mehmet Kaya, ailesi, akrabaları ve sevenleri tarafında Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi.

"Annem ve babam kardeşimin hasretiyle vefat etti"

Babasının, kardeşi Abdülkerim'in hasretiyle hayatını kaybettiğini söyleyen Aydın Kaya, annesinin ve babasının oğlu Abdülkerim'i görmeden vefat ettiğini kendisinin de kardeşini görmeden vefat edeceğini söyledi.

Kaya, "Kardeşim burada yaklaşık 10 yıl cezaevinde kaldı. Annem kardeşimin hasretiyle hayatını kaybetmişti. Şimdi de babam hicrette olan kardeşimin hasretiyle hayatını kaybetti. Kardeşim şu an nerede ne yaptığını bilmiyoruz. Babam nice adaklar adamıştı. Her zaman, 'ben öleceğim, onu görmeyeceğim, onu göreydim öyle öleydim' diyordu. Ama kavuşamadı oğluna ve ahirete göç etti. Bende kardeşimi görmeden öleceğim." dedi.  (Emrah Deniz, Mehmet Çelik- İLKHA) 















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler