Baca dumanı esnafı rahatsız ediyor

Baca dumanı esnafı rahatsız ediyor

Diyarbakır’ın merkez bağlar ilçesi Sakarya caddesinde bulunan sağlık Ocağından çıkan duman, çevredeki esnafları ve yoldan geçen vatandaşları rahatsız ediyor.

Diyarbakır merkez bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Sakarya caddesi üzerinde bulunan 2 No’lu Aile Sağlığı Merkezinin soba bacasından çıkan duman, çevredeki esnafların ve yoldan geçen vatandaşların tepkisine neden oldu.

Çevredeki esnaflar ve vatandaşlar, bacadan çıkan Duman’dan dolay çok rahatsız olduklarını belirterek, bu duruma karşı gösterilen lakaytlıktan dolayı tepki gösterdiler.

Yetkililer duyarsız kalıyor

Sağlık Ocağı’nın bacasından çıkan dumandan çok olumsuz etkilendiklerini ifade eden Sakarya Caddesi esnafı Mürsel Kaçmaz, “Birçok defa bu durumu Sağlık ocağındaki doktorlara şikâyet etmemize rağmen olumlu bir adım atılmadı. Yetkililer bu konuda duyarlı olmuyor. Bu kokudan çok rahatsız olduğumuzu, ayrıca yoldan geçen insanların da rahatsız olduğunu dile getirmemize rağmen kimse bizi dikkate almadı. Sağlık Ocağı yetkilileri, bu konuya bizim çözüm bulmamızı istediler.” dedi.

İnsanların yoldan geçtikleri zaman sürekli burunlarını kapattıklarını ifade eden Kaçmaz, Burada hem yoldan geçenler hem de biz rahat bir nefes alamıyoruz. Bu koku bizim sattığımız elbiselere sirayet ediyor ve bu durum satışlarımıza da olumsuz yansıyor. Sağlık Ocağının insanları iyileştirmesi gerekirken, maalesef insanları zehirliyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Duman yüzünden işlerimizi yapamıyoruz

Sağlık Ocağından çıkan dumanın hem yoldan geçenleri hem de esnafı zehirlediğini ifade eden Sakarya Caddesi esnaflarından Sabri Kurt ise, sabah dükkânlarını açtıklarında çevrede oluşan ağır kokudan dolayı dükkânlarının önünde duramadıklarını söyledi.

Kurt, “Biz esnaflar olarak Sağlık Ocağı yetkililerini ziyaret ettik ve bu duruma çözüm bulunmasını istedik ama herhangi bir adım atılmadı. Bizim çözüm bulmamızı istediler” diye konuştu.

Bu durumun bu şekilde süremeyeceğini ve dumandan çok rahatsız olduklarını ifade eden Kurt, “Biz her gün sabahtan akşama kadar burada esnaflık yapıyoruz. Esnaflık yaparken sürekli elimizle burnumuzu kapatıp bekliyoruz.” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Kurt, “Yetkililer bizim çözüm bulmamızı istiyorlar. Biz mühendis ya da Sağlık Ocağı yetkilisi değiliz. Çözüm bulma bizim işimiz değildir. Bu bacayı biraz daha yükseltebilirler ya da yönünü değiştirebilirler. Müşterilerimiz dükkâna alışveriş yapmak için girdiklerinde elleriyle burnunu kapatıp giriyorlar. Kış aylarında rüzgârın da etkisiyle resmen boğuluyoruz. Sözde Sağlık Bakanı ve Sağlık Ocağı ama bizi zehirliyor. Sağlık Bakanlığı ya da il Müdürlüğünün bu konuda çözüm bulması lazım” ifadelerini kullandı. (Ali Fidancı  - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.