BAE’de gözaltına alınan Türkiyeli iş adamından haber alınamıyor

BAE’de gözaltına alınan Türkiyeli iş adamından haber alınamıyor

​Birleşik Arap Emirliklerine (BAE) ticaret için giden iş adamı Mehmet Ali Öztürk, orada gözaltına alınmasının ardından aradan geçen 4 aylık zamana rağmen haber alınamıyor.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri heyetiyle gittikleri gıda fuarında, eşiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde gözaltına alınan Türkmen-Der eski Genel Başkanı işadamı Mehmet Ali Öztürk’ten 4 aydır haber alınamıyor. Öztürk’ün, CIA ve BAE istihbaratınca gözaltına alındığı ve CIA üssüne götürüldüğü ileri sürülüyor.

Suriye ve Irak’taki yardım faaliyetleriyle bilinen işadamı Mehmet Ali Öztürk, eşi E. Öztürk ile birlikte Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) heyetiyle gittikleri Dubai gıda fuarında, kimliği belirsiz kişilerce kaldıkları otel odasında 20 Şubat tarihinde gözaltına alınmıştı.

Otel’den elleri ve gözleri bağlanarak çıkarılan Mehmet Ali Öztürk ve eşi, daha sonra yaklaşık 1 saatlik araç mesafesinde bilinmeyen bir yere götürüldüğü ve burada kocası Mehmet Ali Öztürk ile birlikte bir gece hücrede tutulan E. Öztürk, sabah kendilerini gözaltına alan kişilerce Dubai'deki havaalanına götürülerek Türkiye'ye gönderilmişti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından takip edilen süreçle ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler