Bağdat ve Erbil’i barıştırmak için uluslar arası seferberlik

Bağdat ve Erbil’i barıştırmak için uluslar arası seferberlik

Türkiye, Amerika ve İran’ın Bağdat’la Erbil arasında yaşanan sorunların çözümü için arabuluculuk girişimi başlattığı bildirildi.

Güney Kürdistan'dan yayın yapan Xendan adlı internet sitesinin haberine göre Kürdistan Bölgesel Yönetimi Ekonomi Bakanı Yardımcısı Reşid Tahir, Bağdat ve Erbil arasındaki sorunların çözümü için uluslar arası arabuluculuk girişimleri başlatıldığını açıkladı.

Reşid Tahir, arabuluculuk için Amerika, Türkiye ve İran’ın yanı sıra Iraklı bazı milliyetçilerin de çaba gösterdiğini söyledi.

Arabuluculuk girişimlerinin Irak merkezi hükümeti ile Kürdistan Bölgesel yönetimi arasında bütçe paylaşımı ve petrol ihracatı konularında yaşanan görüş ayrılıklarının giderilmesine yönelik olduğunu belirten Tahir, soruna diyalog yoluyla çözüm bulunmasına çalıştıklarını söyledi ve “Tüm taraflar, Kürdistan Bölgesi’nin attığı adımların Irak anayasası çerçevesinde olduğunu bilmektedir” dedi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki memur ve işçi maaşlarının ödenememesinin sebebinin Irak merkezi hükümetinin gerekli parayı Kürdistan Bölgesine vermemesinden kaynaklandığını belirten Reşid Tahir, Erbil yönetiminin yaşanan ekonomik krizi aşmak için dışarıdan kredi aldığı yönündeki haberleri de yalanladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.