Bağdat ve Kerkük’te bombalı saldırılar: 37 ölü

Bağdat ve Kerkük’te bombalı saldırılar: 37 ölü

Irak’ın Bağdat ve Kerkük kentlerinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda 37 kişinin öldüğü, 91 kişi yaralandığı bildirildi.

Irak'ta dün meydana gelen  iki ayrı bombalı saldırıda  toplam  37 kişi öldü, 91 kişi de yaralandı.

Kerkük kentinin Şorje Mahallesi'ndeki bir çay ocağının  önüne park edilen  bomba aracın yüklü patlatılması sonucu 18 kişi öldü. Kerkük Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin, saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada,  "Saldırı, Şorja'da bir Çayhaneye yönelik bir intihar eylemcisi tarafından düzenlendi. Kalabalığın içinde meydana gelen patlamada 18 vatandaş yaşamını yitirdi. Aralarında 2'si çocuk olmak üzere 22 kişi de yaralandı. Can kayıplarının artmasından endişe ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Olayda şiddetli patlamanın etkisiyle oluşan yangın nedeniyle çevredeki iş yerleri ve araçlarda ağır hasar oluştu. Bölgeyi trafiğe kapatan polisin, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak olayla ilgili incelemeleri sürüyor.

Kimliği belirlenemeyen kişilerce düzenlenen saldırı sonucu yaralananlar çevredeki hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Irak’ın başkenti Bağdat’ta 3 noktada meydana gelen  bombalı saldırılarda 19 kişinin hayatını kaybettiği, 66 kişinin de  yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat’ın doğusundaki Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Es-Sadr semtindeki bir pazar yeri ile aynı semtin El-Urzde Sokağı’nda, patlayıcı yüklü 2 aracın infilak etmesi sonucu 19 öldü,  66 kişi de yaralandı.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.