Bağımlılıkla mücadelede manevi destek önemsenmeli

Bağımlılıkla mücadelede manevi destek önemsenmeli

Bağımlılıkla mücadelede manevi desteğin önemsenmesi gerektiğini belirten Yahya Öger, AMATEM ve ÇEMATEM programlarının ivedilikle revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Bağımlılıkla mücadelede manevi desteğin önemsenmesi gerektiğini belirten Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, AMATEM ve ÇEMATEM programlarının ivedilikle revize edilmesi gerektiğini söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı eğitimde reform hareketinin aynısının Sağlık Bakanlığı tarafından da uygulanan programında yapılmasının elzem olduğunu vurgulayan Öger, Türkiye'de madde kullanım oranının bütün önleyici çalışmalara rağmen azalacağına artış gösterdiğini belirtti.

Öger, "Kullanıcı profiline baktığımızda genç nüfusun madde kullanımına daha fazla rağbet ettiğini maalesef istatistiki veriler doğruluyor. Madde kullanımının sadece çevresel faktörlerden kaynaklı olmadığını aynı zamanda kullanıcının manevi boşluktan dolayı maddeye tevessül ettiğine de sahada şahit olmaktayız." dedi.

Önleyici çalışmalar konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay tarafından yürütülen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi'ni (TBM) olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Öger, "Sağlık Bakanlığı'nın yıllarca yürüttüğü tedavi çalışmaları, AMATEM ve ÇAMATEM'de uygulanan program kapsamında kullanıcının tedavi sonrası üzülerek söylemek gerekir ki temiz kalmanın oranı yüzde 3 ile 5`i geçmemektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede bağımlılıkla mücadele ve tedavisi noktasında bir tek derneğe işaret edilmesi kısır döngüden ibarettir. Sahada gönüllü çalışan dernekler, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay Cemiyeti tarafından varsa eksiklikleri giderilmesi noktasında desteklenmelidir." ifadelerini kullandı.  

Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere birçok derneğin gönüllü olarak bu işi başarabileceğine inandığını dile getiren Öger, "Kâğıt üzerinde sayısal veriler vererek değil, gönüllülük esası ile yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Kullanıcıların topluma geri kazandırılması için hiçbir ideolojik yaklaşımın öneminin olmadığını, önemli olan bu bireylerin tekrar topluma kazandırılmasının olduğudur. Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşlarından destek alınsın, sahada aktif çalışan gönüllü STK'lar dışlanmadan, çalışmalarına engel olunmadan, saha tecrübesinden faydalanılmalıdır. Bu sivil kuruluşlarının sayısı artırılsın. Maddi ve manevi olarak elleri güçlendirilsin." şeklinde konuştu.

Bağımlılıkla mücadelede kapsamında uygulanan programların revize edilmesi çağrısında bulunan Öger, yetkililere şu şekilde seslendi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımızdan ve TBMM Sağlık Komisyonundaki siyasi parti temsilcilerinden AMATEM ve ÇEMATEM programının revize edilmesini elzem buluyoruz. İvedilikle revize edilmesi gerekmekte ricasında bulunuyoruz." 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler