Bağışlarla Afrikalı muhtaçlara süt keçisi alınması hedefleniyor

Bağışlarla Afrikalı muhtaçlara süt keçisi alınması hedefleniyor

Adıyaman'da kurulan stantta ramazan ayı boyunca toplanacak olan bağışlarla Afrikalı ihtiyaç sahibi ailelere süt keçisi alınması hedefleniyor.

Adıyaman kent merkezindeki parkta İyilikder tarafından kurulan stantta, ramazan ayı boyunca Afrikalı muhtaçlar için bağış toplanıyor. Toplanacak bağışlarla muhtaç ailelere süt keçisi alınması hedefleniyor.

Toplanacak olan yardımları yoksul insanlara ulaştırmak için çaba harcadıklarını belirten İyilikder Adıyaman Temsilcisi Mehmet Bilen "Fakirlik sıkıntısı hep beraber giderelim." dedi.

Bilen, "Standımızı Afrika'daki kardeşlerimize yönelik yardım edebilme amacıyla kurduk. Burada balık yedirmekten ziyade balık tutmayı hedefliyoruz. Ve oradaki kardeşlerimiz kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve başkalarına muhtaç olmadan finanse edebilmeye çalışıyoruz. Daha önceki yıllarda dağıttığımız süt keçileri gibi 2019 yılında kardeşlerimizin yapacakları yardımları da yerine ulaştırmaya çalışacağız." diye konuştu.

Süt keçisinin bir aile için çok önemli olduğunu söyleyen Bilen, "Yoksul bir aileye 3 süt keçisi veriyoruz.  İklim şartlarında yaşayamaya uygun olan bu keçiler üremeyle beraber ailenin kendi ayakları üzerine durmasına vesile oluyor. Daha önce dağıtım yapılan yerleri gezdiğimizde süt keçisi alan ailelerin memnuniyetini ve hayatlarındaki değişimi gördük. Bu durum bizi de sevindirdi. Sadak-i cariye olan bu hizmeti devam ettirmeye çalışacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında Müslümanların yardımlarını daha da arttırdığına dikkat çeken Bilen, son olarak şunları söyledi:

"Kadim geleneğimizin bizde oluşturmuş olduğu kültürümüzde yardım konusunda hassasiyetlerimiz elbette var. Ramazan ayıyla beraber biraz daha pekişiyor. Bu da gönül coğrafyamızdaki mağdur kardeşlerimize ulaşmayı ve fakirlik sıkıntısını hep beraber gidermeye yönelik güzel bir girişim oluyor."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.