Bağlar kentsel dönüşümle yeni çehresine kavuşacak

Bağlar kentsel dönüşümle yeni çehresine kavuşacak

Bağlar Belediyesi’ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Bağlar ’da kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Bağlar Belediyesi’ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Bağlar’ın bazı bölgelerinde kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri tarafından 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapılara yönelik çalışmalar Türkiye çapında devam ediyor. Diyarbakır'da da özellikle merkez Bağlar ilçesinin Kaynartepe mahalleleri gibi metruk ve riskli yapıların olduğu bölgelerde çalışmalar yoğunlaştırılacak.

Yapılacak çalışmaları görüşmek üzere Bağlar Belediyesine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Sayın genel müdürümüz ve bakanlık heyetimiz kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan bölgeleri bizzat ziyaret ederek tespitlerde bulundular. Bağlar’ın yıllardır beklediği bu büyük hizmeti güzel bir işbirliği ile yerine getireceğiz.” dedi.

“Bağlar ’da ciddi bir çalışma olacak”

Yapılacak çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Gürgen, “Diyarbakır’da uzun zamandır yürüttüğümüz projeler var. Bunlar içerisinde Bağlar’ı kentsel dönüşüme ihtiyacı olan en önemli yer olarak tespit ettik. Hüseyin başkanımızla beraber Bağlar’ı dolaştık. Bağlar aslında çok değerli bir bölge. Diyarbakır’ın havalimanı, Kayapınar kısımları değer kazanırken merkez ne yazık ki değerini yitirmiş. Burada ciddi bir çalışma olacak.” dedi.

Çalışmalarla ilgili kentsel dönüşüm projeleri hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Gürgen, “Belediye Başkanlığımızdaki arkadaşlar nerelerde dönüşüme ihtiyaç olduğu konusunda bize sunum yaptılar. İnşallah hep beraber bakanlık, belediye ve aynı zamanda Bağlar’lı vatandaşlarımızla beraber dönüşüm projesi hazırlıklarına başladık. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Gürgen, “Artık Diyarbakır merkezdeki insanların bu koşullarda yaşaması herkesi rahatsız ediyor. İnşallah Bağlar’lı vatandaşlarımız da yakın zamanda daha güzel yerlerde ikamet etmeye başlarlar.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler