Bağlar pazar esnafından grev kararı

Bağlar pazar esnafından grev kararı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde farklı mahallelerde kurulan 2’inci semt pazarı esnafları, belediyenin kendilerini dikkate almaması nedeniyle greve gidecek.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde her gün farklı mahallelerde kurulan Bağlar 2’inci semt pazarı esnafları, aldıkları ortak bir kararla Bağlar Belediyesinin kendilerini dikkate almaması ve esnafın çıkarlarına aykırı hareket etmesi nedeniyle greve gideceklerini açıkladılar.

 

Bağlar 2’inci semt pazarı derneği adına alınan kararda, Bağlar Belediyesinin aldığı kararların süresiz bir şekilde protesto edileceği belirtildi.

 

“Her defasında bahane ileri sürdüler”

Pazarların birbirine çok yakın olması sebebiyle her geçen gün pazardaki kazancın daha çok düştüğünü belirten pazar esnafı, bu uygulamadan dolayı zarar ettiklerini belirterek, kendilerinin bu konudaki şikayetlerinin hiçbir şekilde dikkate alınmadığından yakınıyorlar.

 

Pazar esnafı, “Yıllardır birkaç pazarımızın Bağcılar Mahallesine alınması için Belediyeye defalarca müracaatta bulunmuş olmamıza rağmen olumlu hiçbir cevap alamadık. Her defasında bir bahaneyle bizi geri çevirdiler. Her defasında Bağcılar’da herhangi bir Pazar oluşturulması halinde Bağlar 2’inci semt pazarının bilgisi ve onayı olmadan onlardan bağımsız hareket edilmeyeceği taktiği sergilendi. Akabinde biz esas pazarcılık mesleğini icra eden yaklaşık bin 300 kişilik pazarcı grubu yok sayıldı.” sözlerine yer verildi.

 

“Pazara meyve-sebze çıkarmayacağız”

Bağcılar Mahallesinde oluşturulmuş olan yeni pazarlardan mahrum bırakıldıklarını aktaran esnaflar, “Biz Bağlar Pazar esnafı olarak buna itiraz ediyoruz. Bu itirazımızı duyurmak için 2 Mart 2015 Pazartesi itibariyle süresiz bir şekilde Pazar yerlerinde sebze, meyve ve diğer zaruri ihtiyaçları satmama kararı almış bulunmaktayız. Bütün pazar esnafının oy çoğunluğu ve imzası dâhilinde her gün boş tezgâhları Pazar yerlerinde açıp önünde oturacağız. Bu süreç Belediyenin bize olumlu bir kararla dönüş yapmasına kadar devam edecektir. Bu kararı onaylayıp imzaladığımızı beyan ediyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundular. (Ali Fidancı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.