Bağlar Yunus Emre Mahallesinde şüpheli patlama

Bağlar Yunus Emre Mahallesinde şüpheli patlama

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde öğrenci evi olarak bilinen bir evde şüphe uyandıran patlama meydana geldi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde öğrenci evi olarak bilinen bir evde şiddetli patlama meydana geldi. Patlamada, bir kişi yaralandı, birçok ev hasar gördü.

Patlama, bugün saat 15.20 sıralarında Yunus Emre Mahallesi 1006. Sokak'ta meydana geldi. Öğrenci evi olarak kullanıldığı belirtilen bir evde patlama sesleri duyuldu. Patlamanın şiddetiyle evlerinden çıkan vatandaşlar, korku dolu anlar yaşadılar.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, evin etrafında güvenlik şeridi oluşturarak burada incelemede bulundu. Patlamanın yaşandığı odada yapılan incelemede patlamaya sebep olacak herhangi bir etkene rastlanmazken, aynı odada çok sayıda araba tüpü ve bantlanmış el yapımı patlayıcı ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Vatandaşların kameralarına yansıyan görüntülerde de evde, patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin olduğu dikkat çekti.

Evde yaşayanların olay yerinden hızla uzaklaştıkları ve kayıplara karıştıkları öğrenilirken, söz konusu patlayıcıların PKK'lilere ait olduğu ve saldırı için bir arabaya yerleştirileceği iddia ediliyor.

Patlamanın, kazaen meydana geldiği şüphesi üzerinde duruluyor.

Bir kişinin yaralandığı ve çok sayıda evin hasar gördüğü şüpheli patlamaya ilişkin ise başlatılan soruşturma sürüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.