Baharın müjdecisi nergis satılmaya başlandı

Baharın müjdecisi nergis satılmaya başlandı

Kış mevsiminin yavaş yavaş sona erdiğine işaret eden baharın müjdecisi nergis, Batman'da satılmaya başlandı.

Beyaz ve sarı renginin ahengi ve insanı mest eden kokusuyla tanınan nergis, aynı zamanda baharın müjdecisi olarak da biliniyor. Kısa süreliğine de olsa birçok köylünün geçim kaynağı olan nergis, Batman'da satılmaya başlandı.

Özellikle Hasankeyf'e bağlı Akalin (Alîne) ve Öğütlü (Mebia) köylerinde yetişen güzel kokulu nergisler, kentin en işlek yerlerinde satışa sunuluyor.

Akalin ve Öğütlü köyü sakinleri, havaların ısınmasıyla birlikte nergisleri toplamaya başladılar. Köylüler, topladıkları nergisleri satarak, kısa süreliğine de olsa ailelerinin geçimine katkı sağlıyorlar.

Çarşı merkezinde nergis satıcılığı yapan Öğütlü köyü sakinlerinden Hakkı Nilüfer, dağlardan nergis çiçeklerini toplayıp, demetini 5 liraya sattığını söyledi.

Vatandaşların nergise ilgisinin olduğunu belirten Nilüfer, "Nergisler özellikle bizim köyde çıkıyor. Çevremizdeki köylerde de nergisler çıkıyor ama çok azdır. Nergisler şubat ile mart ayı arasında çıkıyor. Bizler sabahtan akşama kadar dağlardan topladığımız nergisleri, kent merkezinde satıyoruz. Nergislerin demetini 5 TL'den satıyorum. Günlük yaklaşık 50-60 demet satıyorum. Geçim kaynağımız 20 günde sınırlıdır." dedi.

Etrafına yaydığı güzel kokusu nedeniyle nergis aldıklarını belirten vatandaşlar ise bu çiçeği çok sevdiklerini kaydettiler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.