Bahattin Temel,"Çözüm süreciyle kimse bu halka zulmedemez"

Bahattin Temel,"Çözüm süreciyle kimse bu halka zulmedemez"

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı 1.Olağan Kongresi yapıldı.Kongrede tek liste ile gidilen seçimde, Abdullah Kılıç il başkanlığına yeniden seçildi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şırnak İl Başkanlığı 1.Olağan Kongresi Nuh Eğitim Der konferans salonunda yapıldı. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Bahahattin Temel ile il parti yönetimi ve delegeler katıldı. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Abdullah Kılıç yeniden il başkanı seçildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongrede divanın oluşturulmasının ardından konuşmalara geçildi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şırnak 1.Olağan Kongresinde konuşan  Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel bölgede katledilen  İslam şehitlerine selamla konuşmasının ardından , Parti olarak tüm dayatmalara rağmen direnişlerini sürdüreceklerini ve asla geri adım atmayacaklarını belirterek, “Çözüm süreci adı altında meydanları boş bularak, kimse mazlum Kürt halkına zulmetme yetkisine sahip değildir.” dedi.

 “Diktatöryal bir sistemi asla kabul edemeyiz”

7 Haziran’da yapılacak Milletvekili seçimlerinde parti olarak veya bağımsız hür adaylar belirleyeceklerini belirten Temel, “Birilerinin keyfi ve dayatması  için biz asla taviz vermeyiz. Hem bölgenin içinde bulunduğu ateş itibarıyla Hür Dava’nın ne kadar gerekli olduğunu görüyoruz. Bugün can, mal, namus, akıl, nesil ve din emniyetinin korunmasının esas alıyoruz. Bugün bunların hiçbirinin emniyette olmadığına hepimiz şahitlik ediyoruz. Şahit oluyoruz ki mazlumların evleri saatlerce ateş altında  kalıyor. Mürtet örgütün saldırıyla ateş altında. Ama insanların canı ve malının emniyet altına almakla mükellef  olanların, ortada olmadığına şahit oluyoruz.” diye konuştu.

Son günlerde meydana gelen tecavüz ve vahşet konularına da değinen Temel “Özgecan’ın  vahşice öldürülmesinde de görüyoruz ki, ırz ve nesil emniyetinin de muhafaza altında olmadığı görülüyor.İnsanların emniyeti ve huzuru bulması dünyada, ülkemizde ve bölgemizde huzurun sağlanmasının yegane teminatı kesinlikle HÜDA PAR’dır. Burada siyaset yapmak, kimsenin ipoteğinde değildir. Kürtlerin yıllardır yaşadığı zulümleri herkes bilmektedir.Bizim dilimizi konuşan birilerinin, halkımıza karşı, diktatoryal bir sistem diretmesini asla kabul edemeyiz. Sosyalist bir sisteme dayalı bir anlayışı ve zihniyeti Kürt halkına dayatmayı da yine asla kabul etmiyoruz. Biz her türü zulme, her türlü baskıya, her tüslü şiddete sonuna kadar karşıyız.” şeklinde konuştu.

‘’Kürt halkına zulmedenler esfel derecesine atılacaktır’’

Ne olursa olsun hak ve adalet çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceklerini belirten Temel, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Biz istiyoruz ki herkes, bu mazlum halkın yararına olan faaliyetlerde bulunsun. Bu mazlum halkın artık bu zulümden kurtulması için, yapılması gerekenler ne ise, onun yapılmasını istiyoruz. Çözüm süreci adı altında kimse ortamı boş bulup artık bu halka zulmedemez. Böyle bir hakkı kendinde bulamaz. Kimse bu hakkı onlara vermemiştir. Ama gün gelecek bu hakkı kendine verenler, bu hakka sahip olduğuna inanların tamamı, yine bu mazlum Kürt halkı tarafından yargılanacak ve en esfel dereceye atılacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Peygamber varisleri bugün haksızlıklara karşı meydan okuyor”

Daha sonra parti üyeleri ve delegelere hitaben bir konuşma yapan İl Başkanı Abdullah Kılıç, mevcut siyasi partilerin alternatifi değil, sadece sistemin alternatifi bir parti olduklarını belirterek,

“Temel ilkesi ve referansı İslam olan partinin amacı ırk, renk, dil ve mezhep gözetmeden, yeryüzünde bütün mazlum ve mustazaf halkların şemsiyesi olmak, onları zalimlerin zorbalıklarından, kan emici vampirlerden, mazlumların kanı üzerinden siyaset yapanların pençesinden kurtarıp, kula kul olmaktansa, Allah’a kul olmaya yardımcı olmak içindir. Ahmedê Xani’nin müritleri Şeyh Sait’in torunları ve Mele Zeki’nin medreselerde yetiştirdiği Resulullah (sav) varisleri, bugün meydanlarda küfre ve haksızlıklara karşı meydan okuyorlar.”dedi.

Konuşmaların ardından partinin faaliyet raporu ve mali bütçe de parti delegelerinin  onayına sunularak ibra edildi.

Oy verme işleminin ardından üye ve delegelere yapılan ikramların ardından kongre sona erdi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.