Bahçeli: Amacımız FETÖ'cü savcıların yarattığı tahribatı gidermektir

Bahçeli: Amacımız FETÖ'cü savcıların yarattığı tahribatı gidermektir

"Şartlı Ceza İndirimi Yasa Teklifi" hakkında açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, amaçlarının FETÖ'cü savcıların sebep olduğu tahribatı gidermek olduğunu söyledi.

Partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısının kapanış oturumu sonrasında basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meclise sundukları "Şartlı Ceza İndirimi Yasa Teklifi" hakkında açıklamalarda bulundu.

"Terör suçları işleyenler, kadın katliamcıları ve çocuk istismarcıları, caniler, katiller kapsam dışındadır." diyen Bahçeli, amaçlarının FETÖ'cü savcıların sebep olduğu tahribatı gidermek olduğunu belirterek tekliflerinin mecliste konuşulmasını ve tartışılmasını istedi.

Bir defalığına 5 yıllık ceza indirimi önerdiklerini dile getiren Bahçeli, "Amacımız FETÖ'cü savcıların yarattığı tahribatı gidermek. Uyuşturucu konusunda kimse bize ayar veremez. Bu insanları topluma kazandırmak için insiyatif üstlenmeyelim mi? Kanun teklifimizle ilgili gelişler ve alınan tutumlar Cumhur İttifakı'ndan bağımsızdır. İttifak başka, teklifimiz başkadır. İttifakla kanun teklifine karşı gösterilecek tavırları birbirlerine karıştırmamak, fitne imaline yeltenenlere aldırmamak temennimdir." şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanının yaklaşımına saygı duyuyoruz fakat bunun hukuken temeli yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur. Devlet ancak kendisine karşı işlenen suçları affeder" şeklindeki sözlerini değerlendiren Bahçeli, "Bu yaklaşıma saygı duyuyoruz ama bunun tartışmalı olduğunu, hukuken de temelinin olmadığını da biliyoruz." ifadesini kullandı.

Yerel seçimde ittifak

Yerel seçimde ittifak tartışmaları konusunda da açıklamalarda bulunan Bahçeli, yerel seçimi yeni hükumet sisteminin imtihanı olarak gördüklerini belirtti.

Parti olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarmayacaklarını aktaran Bahçeli, bu kararlarının "İstanbul'dan vazgeçmek" olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nın yasal yönü oldu. Yasal yönden tecrübe kazanılmışsa mahalli idarelerde de o tecrübeden yararlanılabilir. Cumhurbaşkanımızla henüz bir görüşme olmamıştır, talep gelirse görüşürüz. İki parti arasında görüşmeleri sulandırmaya gerek yoktur. Biz Cumhur ittifakına taktiksel olarak bakmıyoruz. Cumhur İttifakı bizzat milletimiz iradesidir. Cumhur ittifakı yaşayacak, dosta ve düşmana mesaj olacak. 31 Mart 2019'a, sadece belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin, il genel meclisi üyelerinin, köy ve mahalle muhtarlarının seçimi olarak bakmıyoruz. Türkiye'nin 2023'ten önceki son virajı, yeni hükümet sisteminin son imtihanı olarak yorumluyoruz." diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.