Bahçeli’den Hükümet’e ‘İsrail’ eleştirisi

Bahçeli’den Hükümet’e ‘İsrail’ eleştirisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye-"İsrail anlaşmasına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin İsrail ile vardığı mutabakata ilişkin, "2009 yılının Ocak ayında Davos’ta başlayan 'One Minute' şovu bitmiş, istismar perdesi kapanmış olacaktır." dedi.

Mavi Marmara saldırısından sonra Türkiye ile İsrail arasında her alanda gerileme yaşandığını anımsatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanı, İsrail’i terör devleti olarak defalarca suçlamıştı. İsrail Gazzeli çocukları plajlarda öldürüyordu. Erdoğan bunu haklı olarak şiddetle tenkit ediyordu. İsrail’in barbarlıkta Hitler’i geçtiğini dillendirmişti. İsrail’e döktüğü kanlardan dolayı hesap sorulacağını hatırlatıyordu. Bu ülkeden hiçbir zaman iyi niyet beklenmemesini söylüyordu. Cinayetlere seyirci kalınmayacaktı. Mavi Marmara gemisine saldırı savaş sebebiydi.

Bahçeli, “Sayın Erdoğan, Başbakan görevindeyken çok kesin ve bağlayıcı konuşmuş ve şöyle demişti: 'Ben bu görevde bulunduğum sürece hiçbir zaman İsraille olumlu bir şeyi düşünemem. Zulüm bitmedikçe Türkiye İsrail arası normalleşemez'. Demek ki zulüm bitmiş ve normalleşmenin kapakları aralanmıştır.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'nin, 2009’dan beri İsrail’le "sürtüştüğünü, atıştığını, ağır eleştirilerle" iç kamuoyuna mesaj verdiğini ifade eden Bahçeli, "Fakat dün Başbakan’ın yaptığı açıklamalarla İsraille ilişkilerin düzeleceği, yeni bir evreye gireceği müjdelenmiştir. Bugün Roma’da iki ülke karşılıklı olarak üzerinde mutabık kalınan anlaşmaya imza atacaklardır. Böylece 2009 yılının Ocak ayında Davos’ta başlayan 'One Minute' şovu bitmiş, istismar perdesi kapanmış olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Meğerse hükümet uzun süredir İsraille gizli gizli buluşup anlaşmanın yollarını arıyormuş da bizim haberimiz olmamıştır." diyen Bahçeli, "Madem İsraille anlaşılacak, barışılacak, kucaklaşılacaktı, bunca sert söze, bunca su katılmamış hakarete ne gerek vardı?" diye sordu.

Bahçeli, iki ülke arasındaki anlaşmanın zafer olarak tanımlandığına işaret ederek, bunun doğru olmadığını söyledi.

Partisinin İsrail ile ilişkilerin iyileşmesinden, makul bir çerçeveye oturmasından prensipte rahatsız olmadığını belirten Bahçeli, "Bizim istediğimiz geçmişteki sözlerin çiğnenmesinden dolayı hiç olmazsa aziz milletimizden özür dilenmesi veya pişmanlık emarelerinin gösterilmesidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya’ya mektup gönderdiğini anımsatan Bahçeli, Türkiye-Rusya ilişkilerinin canlanmasının olumlu ve isabetli olduğunu bildirdi.

Bahçeli, "Sayın Erdoğan’ın hamlesi karşılıksız kalırsa, Türkiye tek taraflı boyun eğmiş olacaktır. Bu ise Türkiye’nin oyuncağa dönmesine, hiçbir yaptırım ve caydırıcılığının kalmadığına kanıt sayılacaktır. Şayet bu olursa ortada çok ciddi bir kriz var demektir ve Türkiye her türlü iç ve dış operasyona açık ve müsait hale gelecektir." ifadesini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.