Bahçeli Dersim'de Polise Hitap Etti

Bahçeli Dersim'de Polise Hitap Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dersim Valiliği önünde bulunan Atatürk büstü önünde yaptığı konuşmaya halk ilgi göstermedi. MHP lideri, kendisini korumak için alanda bulunan polislere hitap etti.

Başbakan'a tepki göstererek Dersim'e gitme kararı alan MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ziyareti 90 dakika sürdü. Bahçeli, cemevi ve esnaf ziyaretlerini gerçekleştiremedi. Konvoyla birlikte Tunceli'ye gelen MHP'liler, "Tunceli ovası bozkurtların yuvası" sloganlarıyla şehirden ayrıldı. MHP lideri Bahçeli, konuşma yapacağı Valilik bahçesine halk gelmeyince, kendisini korumak için 10 farklı ilden gelen polislere hitap etti.

Konuşmasında Dersim Katliamını inkar eden cümleler kuran Bahçeli, "İcazet ve vesayet altında başbakanlık yapan Davutoğlu geçtiğimiz Salı günü şahsıma meydan okumuştu. Cesaretimi sınamış, yürekli olup olmadığımı sorgulamıştı. Başbakan öylesine çıldırmıştı ki buyurun gidin bu söylediklerinizi Tunceli’de de söyleyin, cesaretiniz ve yüreğiniz varsa diyerek denge ve kontrolünü bütünüyle kaybetmişti. İşte Tunceli’deyim İşte Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım.

Sayın Davutoğlu bilmiyorsa, öğrenmediyse, öğrenemediyse buradan kendisine hatırlatıyorum. MHP’de mangal gibi yürek, demir dağları eritecek kadar devasa bir cesaret vardır. Biz ne insanımızdan cayarız, ne vatanımızdan vazgeçeriz, biz ne devletimize yüz çeviririz, ne milletimizden koparız. Biz ne ihanetten korkar, ne de haram yiyenlerden çekininiz. Bunlar bizim için hayatımızın varlığımızın ve davamızın anlam ve değer yüklü ana ilkeleridir. Efendilerinin koltuğuna sığınmış sığ ve sorumsuz zihniyetlerin bizimle aşık atması bizimle iddialaşması mümkün değildir.

Geçmişte yaşananları bugüne getirip özür lobisi kurmanın huzur beka ve iç barışımıza katkı sağlayamayağını da asla unutmayız. Bu vesileyle tarihten husumet çıkarmak için el ovuşturanlara açık açık sesleniyorum, Türk milleti hükmü şahsiyetine devlet olmaktan kaynaklanan hak ve yetkilerine el ve dil uzatan kanlı emellere geçmişin her döneminde haddini bildirmiştir. Bu dün olmuştur, bugün olmalıdır gelecekte de olmalıdır” şeklinde konuştu.

Bahçeli, “1937-38 de Tunceli’de baş gösteren hadiseler bir isyandır. Bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristleridir. Ve hiçbir teröristin dini, milliyeti, mezhebi, kimliği, etnik kökeni önemli olmayacak, önemli sayılamayacaktır. Zira elinde silahla dağda, bayırda, ovada, gezenler topraklarımızdan pay kapmak isteyen, masum vatandaşlarımızı, güvenlik güçlerine kast eden hiçbir bedbaht mazlum görülemeyecektir. Hele ki onlardan özür dileyerek hürmet ve hayranlıkla yad ettiğimiz evladı Kerbela’dan adledilmesi zillet olduğu kadar da hakarettir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, “AK Parti PKK ittifakıyla sürdürülen ihanet müzakerelerini nasıl ve hangi vicdan körlüğü ile görmezden gelebiliriz. Eğer yanlışa suskun kalırsak 16. Yüzyılda Türkçe söyleyen Türkçe yazan rahmetli Pir Sultan Abdal’a yarın mahşerde ne diyeceğiz. Unutmayınız ki yavrusunu kaybetmiş bir koyunun dahi feryadını ciğerinde duymuş Pir Sultan Abdal hepimizin kutup yıldızıdır. ‘Deniz çaldım asa ile, göğe aldım İsa ile Tur Dağı’nda Musa ile, Münacette dura geldim’ mesajındaki muhteşem ferasat, enginlik, geniş görüşlülük, kucaklayıcı tavır Pir Sultan’dan bizlere öğüt kalmıştır. Bir kez daha Tuncelili kardeşlerimi selamlayarak konuşmalarımı bitiriyorum” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin konuşma yaptığı sırada zaman zaman gergin anlar yaşandı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler