Bakan Ahmet Arslan Diyarbakır’da

Bakan Ahmet Arslan Diyarbakır’da

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 yıl içerisinde kente 3 milyar 175 milyonluk yatırım yaptıklarını söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kentin coğrafik olarak önemli bir yere sahip olduğunu ve 15 yıl içerisinde kente 3 milyar 175 milyonluk yatırım yaptıklarını söyledi.

Diyarbakır’da fiili olarak devam eden 10 projenin olduğunu söyleyen Arslan, bunun bedelinin 2 milyar lira olduğunu belirtti.

Diyarbakır çevre yolunun önümüzdeki yılın sonuna kalmadan bitirileceği bilgisini veren Arslan, “Diyarbakır bulunduğu coğrafya anlamında önemli, medeniyetlere beşiklik yapmış olması nedeniyle önemlidir. Diyarbakır’da Ulaştırma ve Denizlicilik Bakanlığı olarak birçok çalışma yapıyoruz. Diyarbakır’da birçok proje olmakla beraber şu an devam eden büyük 10 tane projemiz var. Bunların yaklaşık bedeli 2 milyar Türk lirası. Bunun 800 milyonluk kısmını şu ana kadar harcadık. Diğerlerini de önümüzdeki yıllarda harcamış olacağız. Diyarbakır için önemli olan, diğer illerle bağlantı sağlayan çevre yolu da önümüzdeki yılın sonuna kalmadan bitirilmiş olması, bu da önemli bir çalışmamızdır.” dedi.

Projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Arslan, şunları kaydetti: “Projeler bazında gidersek, Diyarbakır’da hemşerilerimizle paylaşmış olmak adına, Diyarbakır-Silvan ayrımı, Bingöl-Genç yolu 66 kilometrelik bir yol, yaklaşık 110 milyon proje bedeli var. Ve bir kısmı bölünmüş yol BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) olarak tamamlandı. Geriye kalan kısmının bölünmüş yol yapılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki yıl inşallah bunu bitirmiş olacağız. Yine Diyarbakır çevre yolu çok önemli. Hava limanı bağlantısı dâhil, kamulaştırma çalışmaları, süreci biraz uzatmakla birlikte çalışmaları bitti. Buranın bölünmüş yol, BSK yapılmasıyla ilgili az önce hava limanı bağlantısındaki kavşak çalışmasını şantiyede ziyaret ederek bilgi aldık. Bütün engeller, kamulaştırma işlemleri bitti. Hızlı bir şekilde bundan sonra bitirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Biz havalimanı bağlantısını bu sene sonunda bitirir hale geleceğiz. Sadece orada bir geçit kısmı var, onu da önümüzdeki yıl mart ayında bitirmiş olacağız. Ama Diyarbakır için çok önemli ve özellikle diğer illerle bağlantıyı da sağlayan çevre yolunun da önümüzdeki yılın sonun kalmadan bitirilmiş olması, bu da önemli bir çalışmamız.”

Diyarbakır-Ergani ayrımı Eğil yolu sıcak asfaltlama çalışmasının da 2018 itibariyle bitirileceğini açıklayan Arslan, "Tabi Diyarbakır’ın şöyle bir önemi var; bulunduğu bölgede Diyarbakır bir merkez. Diyarbakır medeniyetlere beşiklik etmiş bir yer ve kalkınması etrafının da birlikte kalkınması, ülkemizin güney doğusunun kalkınması ve ülkemizin ekonomisinin büyümesi anlamına da geliyor. Biz 15 yılda Diyarbakır’da sadece Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı olarak 3 milyar 375 milyonluk yatırım yapmış durumdayız. 2002 öncesi, 80 yılda 2,5 kilometrelik sıcak asfalt varken bugün 225 kilometre sıcak asfalt var.  44 kilometre bölünmüş yol varken, üzerine 368 kilometre daha ekleyerek 412 kilometreye çıkardık.” dedi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler