Bakan Akar: Afrin'de mayın ve EYP temizleme faaliyetleri sürüyor

Bakan Akar: Afrin'de mayın ve EYP temizleme faaliyetleri sürüyor

​Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatının başlangıcının birinci yıl dönümünde Hatay’daki birliklerde yaptığı incelemede konuştu. Bakan Akar Afrin'de mayın ve EYP temizleme faaliyetlerinin sürdüğünü belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatının başlangıcının birinci yıl dönümünde Hatay’daki birliklerde incelemelerde bulundu

Hatay Havalimanı’nda Vali Rahmi Doğan, 2’nci Ordu Komutan Vekili Korgeneral Sinan Yayla ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Akar ve beraberindeki heyet, Valilik ziyaretinin ardından,  Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na katılan komandolarla bir araya geldi.

Burada, harekata katılan birliklerde yaptığı inceleme ve denetlemeler esnasında faaliyetlere ilişkin brifing alan ve talimatlar veren Bakan Akar, askerlere hitap etti.

15 Temmuz darbe girişiminden sadece bir ay sonra Fırat Kalkanı Harekâtının; daha sonra 20 Ocak 2018’de Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtının başlatıldığını hatırlatan Akar,  "TSK; Jandarma, Emniyet Güçleri ve Güvenlik Korucuları birlikte omuz omuza mücadele ederek, şehir merkezini, tüm tahminlerin aksine 59 günde kontrol altına aldı. Sivillere ve masum insanlara, tarihi eserlere, dini ve kültürel değerlere, çevreye başka hiçbir ülkenin göstermediği hassasiyet gösterildi." dedi.

Harekâtta bugüne kadar 4 bin 608 PKK'linin öldürüldüğünü belirten Akar, "Bölgede halen mayın ve El Yapımı Patlayıcı temizleme faaliyetlerinin sürüyor. Ayrıca, Türkiye’nin desteğiyle bölgede güvenlik, eğitim, sağlık ve ekonomi alanlarında büyük dönüşüm yaşandı. Afrin Afrinlilerindir düşüncesinden hareketle gerçekleştirilen faaliyetler neticesinde, Suriyeli kardeşlerimiz evlerine sorunsuz bir şekilde dönüyor ve geleceğe güvenle bakıyor." ifadelerini kullandı.

"Yeri ve zamanı geldiğinde buradaki operasyonlar da yapılacaktır"

Münbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonu değinen Akar, "Şu anda önümüzde duran bir problem sahası Münbiç var, Fırat’ın doğusu var. Bununla ilgili gerekli hazırlıklarımız yapıldı, yapılıyor, planlarımız yapıldı, lojistik desteğimiz, milletimizin güveni, desteği tam. Bu sevgi, güven ve duadan aldığımız güçle orada da teröristleri kazdıkları çukurlara gömmek üzere hazırlıklarımızı tamamlamış buluyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde buradaki operasyonlar da yapılacaktır. Bundan öncekilerde olduğu gibi burada da, yeri ve zamanı geldiğinde, teröristler kazdıkları çukurlara gömülecekler ve Münbiç gerçek sahiplerine teslim edilecek." şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünden, siyasi birliğinden yana olduğunu ifade eden Bakan Akar, mücadelelerinin Kürt kardeşlerine karşı değil, tüm bölge halkına tehdit olan PKK/YPG/PYD ve DEAŞ’a karşı yürütülmekte olduğunu; "Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoruna asla müsaade edilmeyeceğini" söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan askerleri hitap etti

Bakan Akar, harekata katılan birliklerde yaptığı inceleme ve denetlemeleri sırasında Komandolara hitap ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonundan görüntülü arayarak, askerlerin selamını Erdoğan'a iletti.

Askerlere hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Afrin harekatının tüm hassasiyetleriyle teröre karşı nasıl kutlu bir mücadele olduğunu unutmamız mümkün değidir. Afrin’de verilmiş olan mücadelenin hatıralarımızda unutulmaz bir yeri olacaktır." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nın birinci yıl dönümünde Afrin’de gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Erdoğan,  "Bunlar hiçbir zaman bizim Afrin’deki mücadelemizi yıldırmayacak ve hiçbir zaman gerek Afrin'de, gerek Cerablus’ta gerek El Bab’ta bizim bu sürecimiz duraksamadan devam edecektir. Bunlar Türk askerini, Özgür Suriye Ordusu’nu durduramayacağı gibi burada tüm Suriyeli kardeşlerimize bir an önce özgürlüklerine kavuşma imkanını vermek hedefimizdir. Suriye’nin toprak bütünlüğü artık bizim teminatımız altındadır ve burada herhangi bir bölmeye asla müsaade edilmeyecektir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.