Bakan Ala: Tek arzumuz başkanlık sistemini getirmektir foto

Bakan Ala: Tek arzumuz başkanlık sistemini getirmektir foto

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun düzenlediği ‘Ümmet İftarı’ programında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, tek arzularının mevcut düzeni değiştirip başkanlık sistemini getirmek olduğunu söyledi.

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından düzenlenen ‘Ümmet İftarı’na katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, burada yaptığı konuşmada  tek arzularının mevcut düzeni değiştirip başkanlık sistemini getirmek olduğunu söyledi.

Bursa’nın Merkez Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Kent Parkında düzenlenen iftarda konuşan Bakan Ala, Başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ala,"Engelleri kaldırarak yolumuza devam ettik. Tek arzu ettiğimiz şey sistemi değiştirmek. Artık tereddütlü bir demokrasiden garanti bir demokrasiye geçelim. Çünkü her seçimde koalisyon mu kurulacak, istikrar olacak mı olmayacak mı tartışmaları olmasın. Türkiye'nin bütünlüğü için bu sistemi getirelim. Seçimlerden seçimlere giderken sonuç belli olarak gidelim. İstikrarın çıkacağı yüzde yüz olsun." dedi.

“1 milyar 700 milyon Müslümanın çile çekiyor”

İslam dünyasında 1 milyar 700 milyon Müslümanın çile çektiğini ifade eden Ala, "Myanmar'dan, Filipinler'den, okyanusun öbür taraflarına kadar Afrika'ya kadar yer yüzünde 200 yıldır kardeşlerimiz ruhen yetim gibi. Bulundukları yerlerde hayatlarını sürdürüyor. Kendi sesleri uluslararası platformlarda gür çıkmıyor. Bir parçalanmışlık ve sıkıntı içindeler. Ama büyük bir memnuniyetle görüyoruz ki Türkiye, kardeşlerimizin sıkıntılarını dile getirme liderliğini üstlenmiştir, haklarını arama liderliğini üstlenmiştir. Bu bakımdan Türkiye'de bu tarz bir araya gelmeler, yer yüzündeki kardeşlerimizin ümidine yansımaktadır. Bunun için biz kendi içimizde birlikteliği mutlak suretle sağlamalıyız." şeklinde konuştu.

Şu anda 3 milyon Suriyelinin savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındığını belirten Ala, Avrupa’ya göndermede bulunurak, “Şöyle bir anlayış içindeler; orada bir ülke yanıyor ama dumanı gelip bizi rahatsız etmesin. Biz de sizleri temsilen şunları söyledik; 'O yangının dumanını isteseniz de engelleyemezsiniz. Gelin el birliği yapalım. O yangını yerinde söndürelim. İnsanlar orada heder olmasınlar.' Ama maalesef bunu dinletmek kolay olmuyor. Çünkü bu bir medeniyet sorunu." ifadelerini kullandı.

Bursa’ya yeni atanan eski Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de Bursa’daki ilk programını burada gerçekleştirdi.

Yaklaşık 3 bin kişinin yer sofrasında mütevazı bir menü ile oruçlarını açtıkları etkinlikte konuşan Vali Küçük, "Bu güzel ay, Bursa'mıza, ülkemize, dünyaya esenlik ve huzur getirsin. Sayın Bakanım, Bursa’daki görevime bugün başladım. Yine ne mutlu bir tesadüftür ki, sizinle beraber Bursa’nın hülasası sayılabilecek, özü sayılabilecek bir toplulukla, Bursa’nın sivil toplum örgütlerinin mensupları, başkanları, değerli üyeleri ve Bursalılarla birlikte ilk iftarımı açıyorum. Bu benim için bir bahtiyarlık ve mutluluktur.” şeklinde konuştu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler