Bakan Avcı aday öğretmenlerle bir araya geldi

Bakan Avcı aday öğretmenlerle bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep’teki temasları kapsamında aday öğretmenlerle bir araya geldi.

Gaziantep’teki temasları kapsamında aday öğretmenlerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, aday öğretmenlik uygulamasının Türkiye’deki eğitim sistemine büyük bir fayda sağlayacağını belirtti.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başta olmak üzere Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve aday öğretmenler ile davetliler katıldı.

Konuşmasına aday öğretmenlere tavsiyelerde bulunarak başlayan Bakan Avcı,  öğretmenliğin çok değerli bir meslek olduğuna işaret ederek, aday öğretmenlik uygulamasıyla genç öğretmenin belki de ilk kez gittiği kentin kültürü ve yaşam tarzı hakkında bilgi sahibi olmasının amaçlandığını kaydetti.

Geçmiş dönemlerde Ağustos ayında atamalar yapıldığını hatırlatan Avcı, “Öğretmenler için Ağustos sonunda görev yerleri belli oluyordu. 15 gün sonra da öğretmen adayları görev yapacakları okullarda derslere giriyordu. Bu öğretmenlerimizin birçoğu belki tayin oldukları ili ilk defa görüyordu. Kültürünü bilmedikleri bir yerde göreve başlayan öğretmenlerimiz çok zorlanıyordu. Böyle bir yönlendirme ile danışman öğretmenlerimizin gözetiminde, sadece kendi branşınızda değil, birçok branştaki derslere giriyorsunuz. Bence bu çok iyi oldu. Çünkü eskiden okulların açılmasına 15 gün bir süre kala öğretmenler atandıkları kentlere gidiyor ve kültürünü, folklorunu bilmediği kentte çalışıyordu.” dedi.

Son 15 yıl içerisinde alt yapılarını çok ciddi bir şekilde iyileştirdiklerini anımsatan Avcı, “Bu göstergeler iyi. Şu an görev yapan her 10 öğretmenden 6´sı bu dönem içinde atandı. Ben de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en çok öğretmen atayan bakan oldum. Dolayısıyla birlikte çok güzel bir iş başardık. Her çocuk özeldir. Çünkü her çocuğun bir özel yeteneği vardır. Kimisi iyi resim yapar, kimisinin iyi müzik kulağı vardır, kimi matematikte iyidir. Biz 4+4+4 uygulamasını, çocuklarımızın özel yeteneklerinin zamanında keşfedilebilmesi için hayata geçirdik.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda aday öğretmenlerle fotoğraf çektiren Bakan Avcı, daha sonra Gaziantep programına devam etti.   (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler