Bakan Avcı'dan Karkamış Antin Kenti Arkeoparkı'na ilişkin açıklama

Bakan Avcı'dan Karkamış Antin Kenti Arkeoparkı'na ilişkin açıklama

​Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 7 yıldır çalışmaların devam ettiği Karkamış Antin Kenti Arkeoparkı'na ilişkin açıklama yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep temasları kapsamında, Karkamış'ta 7 yıldır devam eden “Karkamış Antin Kenti” ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte gerçekleştirilen kazılar için bir basın toplantısı düzenledi.

Karkamış Antik Kenti'nde devam eden kazıların son durumu ile bilgi alan Bakan Avcı, Karkamış Antik Kenti Arkeoparkı'nı mevsim koşulları ve kazı ekibinin önerileri doğrultusunda 12 Mayıs 2018 yılında törenle ziyarete açacaklarını belirtti.

Avcı, “İnşallah bu Karkamış kazıları aşağı yukarı güz döneminde tamamlanmış olacaktır. Uluslararası ziyaretlere açılmış hale gelebilecek. Ama mevsim koşulları ve kazı ekibinin de önerisi doğrultusunda 12 Mayıs 2018 cumartesi uluslararası bir açılış töreni ile Karkamış Arkeoloji Parkı'nı biz uluslararası ziyaretler açmış olacağız. Ben şimdiden Karkamış Arkeoloji Parkı'nın dünya kültürüne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Gaziantep'te tarihle, kültürle, sanatla dolu bir gün yaşadıklarını söyleyen Avcı, “Çünkü bu bir dünya ve insanlık mirasıdır. Bizde bu mirası bugün güzel şartlarda insanlığın tekrar hizmetine sunmuş olmakla gurur duymalıyız. İnsanlık mirasına nasıl sahip çıkılacağını ve bu mirasın ait olduğu topraklarda nasıl daha güzel olduğunu bu kazılarda bu parkta inşallah bütün dünyaya göstermiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından bir gazetecinin Avrupa Parlamentosu'nun aldığı Türkiye ile müzakereleri dondurma kararı ile ilgili sorusunu da cevaplayan Avcı, “İşte buradan biz Avrupa Parlamentosu'na da, diğerlerinde de ne güzel cevap veriyoruz. Türkiye'nin nasıl bir kültür, sanat, tarih ülkesini olduğunu, öyle birilerinin parlamenter prosedürlerle yok sayamayacağı ağırlığımızı bu örneklerle gösteriyoruz.  Karkamış Arkeoloji Parkı Avrupa Parlamentosu'na da armağan olsun.” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin de, Karkamış ekibi için kazı evi ve arkeolojik araştırma merkezinin inşasını tamamladıklarını Karkamış Arkeopark’ının 2018 yılının mayıs ayı içerisinde uluslararası ziyaretlere açacaklarını kaydetti.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.