Bakan Bozdağ belediyeyi ziyaret etti

Bakan Bozdağ belediyeyi ziyaret etti

İncelemede bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

DİYARBAKIR  - Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde Gülten Kışanak’la bir araya geldi.

 

Konuşmasına hasta tutsaklarla ilgili sorunu dile getirerek başlayan Kışanak, bu sorunun halen çözülmemiş olmasını büyük bir sorun olarak değerlendirdi ve bu meselenin çözümünün herkes için bir beklenti durumuna geldiğini söyledi.

 

“Bu cezaevinin müze yapılmasına talep ediyoruz”

Diyarbakır Cezaevi’nin bir müzeye dönüştürülmesi gerektiğini söyleyen Kışanak, “Biz buradan bütün Diyarbakır halkına, insanlık değerine, adalete eşitliğe barışa özgürlüğe sahip çıkan herkes adına bu cezaevinin müze yapılmasına talep ediyoruz ve buna talibiz. Umarım Adalet Bakanlığı, o alanın belediyemize tahsisi konusunda bir duyarlılık, yaklaşım gösterir.” diyerek eski Diyarbakır cezaevinin belediyeye tahsis edilmesini istedi.

 

Halkın yerelde kendi inisiyatifi ve imkanları ile anadilde eğitim veren okullar açmaya çalıştığını iddia eden Kışanak, bu okulların mühürlenmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

 

Kışanak, “Buna da artık bir çözüm bulunması gerekir. Anadil bu ülkenin en birleştirici unsurudur.” ifadelerini kullandı.

 

“Raporla belgelendirilmesi halinde infazların ertelenmesine imkan veren bir düzenleme yaptık”

Basın mensuplarına gündem ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise,  hasta tutuklu hükümlüler ile ilgili adım attıklarını söyleyerek, bu konuda gerekli yasaları çıkararak, raporla belgelendirilmesi halinde infazların ertelenmesine imkan veren bir düzenleme yaptıklarını söyledi.

 

“Şartlar yerine getirildiği takdirde hiçbir engel yok”

Dil ile ilgili konuya da değinen Bakan Bozdağ, Diyarbakır ve diğer bazı illerde meydana gelen okulları mühürleme olayında okula izin vermeme diye bir şey olmadığını söyledi.

 

Bozdağ, “İzin almadan prosedüre uymadan, ben yaptım, böyle olması lazım mantığı ile yapılmış, hukuksuz bir iş var. Özel öğretim kurumlarında anadilde eğitim verilmesine imkân veren bir yasal düzenleme var. Bütün özel öğretim kurumları, hangi şartlarda açılıyor, onun için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir müracaat yapılır, oradan gerekli şartları taşıdığı tespit edildikten sonra izin alınması lazım. Bu okullarla ilgili herhangi bir müracaat yok, herhangi bir talep yok. Bu imkânı bence doğru biçimde yasaya uygun bir şekilde kullanmak lazım. Şu anda yasanın ön gördüğü şekilde kullanılırsa faydalı olur. Şartlar yerine getirildiği takdirde hiçbir engel yok” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.