Bakan Bozdağ,''Herkes yaptığına dikkat edecek''

Bakan Bozdağ,''Herkes yaptığına dikkat edecek''

Şırnak'taki temaslarını bitirip Cizre'ye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çözüm sürecinde herkesin yaptığına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı

ŞIRNAK-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şırnak’taki temaslarını bitirip geldiği Cizre’de yaptığı konuşmasında “Çözüm sürecinde samimi olan herkes yaptığına dikkat edecek” dedi.

 


Şırnak il merkezindeki  ziyaretlerinin ardından   Cizre ilçesine geçen Bakan Bozdağ, Cizre Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakamlık önünde yapılan karşılamadan sonra Kaymakamlık odasına geçen Bakan Bozdağ,  burada basın mensuplarının Cizre gündemi ile ilgili sorularını yanıtladı.

 

Çözüm süreci devam ederken, son zamanlarda artan olaylar ve son olarak dün gece  Cizre’de 3 okula yapılan saldırılar ile ilgili soruyu cevaplandıran Bozdağ, “Çözüm sürecinde samimi olan herkes yaptığına dikkat edecek” diye konuştu.

 

“Çözüm süreci ilerledikçe saldırılar artacaktır’’
Son zamanlarda artan olayların doğru şeyler olmadığını söyleyen Bakan Bozdağ, “Çözüm sürecine herkesin katkı vermesi lazım. Bir yandan çözüm sürecinin ilerlemesini arzu ederken,  bir yandan her türlü şiddet eyleminin son bulması doğru olan bir şeydir. Şiddet eylemlerini kimse arzu edemez. Ama şunu biliyoruz ki,  çözüm sürecinin kalıcı olması iradesiyle rahatsızlık duyan pek çok çevremiz var.Bu yüzden bu süreç, pek çok provokasyona açık bir süreç. Ama halkımızın sağduyusu, milletimizin kararlığı, bugüne kadar bir çok olumsuz adımı, eylemi, provokasyonu boşa çıkardığı gibi,  bundan sonra da olan provokasyonları da boşuna çıkaracaktır.Tabi çözüm süreci ilerledikçe, sona yaklaştıkça provokatör eylemler artacaktır.Ama bunun iyi olduğunu gösteriyor.Bunların olması arzu edilir şeyler değil.”dedi.

 

“Bir yandan barış bir yandan eylem olmaz’’
Artık  Türkiye’de yol kesmelerin, adam kaçırmaların, yatırımların engellenmesi, müteahhitlerin araçlarının yakılmasının kabul edilebilir şeyler olmadığını vurgulayan Bakan Bozdağ  şöyle konuştu  “Bir yandan barış, çözüm diyenlerin yaptıkları bu eylemlerin  de doğru olmadığı,  herkesin de  buna karşı olduğu çok açıktır.S amimi olan herkes yaptığına dikkat edecek.Madem samimiyiz, madem çözüm, barış, madem iyi bir iklimin her yerde kalıcı olması isteniyor, öyle ise bu iklimi bozan her şeyi gündemimizin dışına atmamız ve bu iklimin üzerinde herkesin titremesi gerektiğine ben inanıyorum.”  diye konuştu.

 


Bakan Bozdağ,Cizre’deki temaslarını bitirerek Şerafettin Elçi Hava Limanına geçip,  oradan  özel uçakla Van’a hareket etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler