Bakan Çavuşoğlu Brüksel’deki NATO toplantısına katılacak

Bakan Çavuşoğlu Brüksel’deki NATO toplantısına katılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 19-20 Mayıs 2016 tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, 19-20 Mayıs 2016 tarihlerinde Brüksel’de düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısına iştirak edeceğe bildirildi.

Toplantıyla ilgili Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantı kapsamında Karadağ Başbakanı Milo Đukanović’in de katılacağı ilk oturumda Karadağ’ın İttifak’a Katılım Protokolü’nün imza töreni yapılacak. Karadağ, bu törenden sonra “davetli” sıfatıyla diğer oturumlara da katılım sağlayacak.

Toplantılar vesilesiyle, Afganistan’daki Kararlı Destek Misyonu’na katkıda bulunan operasyonel ortakların yanısıra, Afganistan, Japonya ve Güney Kore’nin katılımlarıyla bir oturum da gerçekleştirilecek. Bu oturumda, İttifak’ın 2017 yılında Afganistan’a olabilecek taahhütleri değerlendirilecek.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanlarının katılımlarıyla düzenlenecek oturumda, ağırlıklı olarak NATO-AB işbirliği ele alınacak.

NATO Dışişleri Bakanları bu toplantı vesilesiyle, NATO’nun gündeminde yer alan konuları ele alacağı ve Temmuz ayında düzenlenecek Varşova Zirvesi’ne yönelik çalışmaları gözden geçireceği belirtildi.

Bakan Çavuşoğlu’nun ayrıca, Brüksel’de bulunacağı sırada müttefik ve ortak ülkelerle bazı ikili temaslar gerçekleştirmesi de planlanıyor. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler