Bakan Çavuşoğlu: Rezidans ve araçlarda bugün arama yapılacak

Bakan Çavuşoğlu: Rezidans ve araçlarda bugün arama yapılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili "Rezidans ve araçlarda bugün arama yapılacak. Dün gece yapılacaktı ancak aile var diye istemediler." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmesi sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili "Başkonsolosun özelikle bu olay gerçekleştikten sonra bazı davranışları tepki çekti. Rezidans ve araçlarda bugün arama yapılacak. Dün gece yapılacaktı ancak aile var diye istemediler." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Bu konuda Suudi Arabistan'ın gecikmeksizin her konuda bizimle işbirliği yapması gerektiğini daha önce de söylemiştik. Bu soruşturma ve incelemelerden sonra sizlere net bilgi verebiliriz." diye konuştu.

"Pompeo gecikme olduğunu kabul ediyor"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Menbic'te gecikme olduğunu kabul ettiğini de söyleyen Çavuşoğlu, "Yol haritasının uygulanması gerektiğini ABD'ye ilettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zorluklarınız varsa YPG'yi temizleriz dedi." şeklinde konuştu.

"Yaptırımlar saçma sapan şeylerdi"

ABD'nin söz konusu yaptırımlarıyla ilgili de konuşan Çavuşoğlu, "Yaptırımlar saçma sapan şeylerdi. Artık ilişkilerimizde yaptırım veya benzer konular olmaması konusunda hemfikiriz. Kendileri de söyledi. Biz de buna vurgu yaptık. Düzelme bekliyoruz elbette. Yaptırımlar devam ederken ilişkiler hiç bir yere gitmez " dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.