Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 savunma sisteminin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili süresiz erteleme olacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Reform Eylem Grubu Toplantısı sonrası açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 savunma sisteminin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili süresiz erteleme olacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu, S-400'ün Türkiye'ye getirilmesi konusunda kendi taraflarınca erteleneceğine yönelik bir açıklama olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, "S-400'ün Türkiye'ye getirilmesi konusunda bizim tarafımızdan erteleneceğine yönelik bir açıklama olmadı. Hiç alınmaması ve ertelenmesi yönünde ABD'den talepler geldi, geliyor. Burada S400 konusunda özellikle ABD'nin bazı iddiaları oldu. Yani S-400'ün F-35'ler dahil NATO sistemine vereceği zararlar konusunda. Biz de buna katılmamakla birlikte bu konuda son sözü uzmanların söylemesi gerektiğini söyledik. Ortak çalışma grubu teklifinde bulunduk. Hatta buna da NATO'nun başkanlık etmesi gerektiğini açıkça söyledik. Türkiye attığı adımlarda gayet şeffaf şekilde hareket ediyor. Bu konuda da ne yaptığımızı biliyoruz. Ama endişeler varsa da bunun için çalışma grubunu oluşturalım, onlar raporlarını bizimle paylaşsınlar." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.