Bakan Çelik Şanlıurfa Viranşehir'de STK ve kanaat önderleri ile bir araya geldi

Bakan Çelik Şanlıurfa Viranşehir'de STK ve kanaat önderleri ile bir araya geldi

16 Nisanda yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Viranşehir ilçesine gelen Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile bir düğün salonunda verilen yemekte bir araya geldi.

Programa Bakan Çelik'in yanısıra Şanlıurfa valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, STK temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Çelik, Viranşehir'in birçok ilden büyük bir ilçe olduğunu söyleyerek ilçesinin çok hızlı bir hizmet alması gerektiğini vurguladı.

Çelik, "Maalesef araya yerel belediyeyi koydunuz, saygı duyuyoruz. Vatandaş bir şey tercih etmişse bizim parti kadroları olarak buna karşı çıkmamız gibi bir şey söz konusu değil ama adamların hizmette gözü yok ki, adamların gözü bomba patlatmakta." dedi.

Viranşehir'de adliye lojmanlarına yapılan saldırıyı hatırlatan Çelik, "Bomba patlattıkları yeri gördüm, aklımdan çıkmıyor. Apartmanların arasına bu bombayı patlatacaksınız, içerde bebek mi ölüyor adam  mı ölüyor kadın mı ölüyor suçlu mu ölüyor suçsuz mu ölüyor… Yani hiçbir ayırım yapmaksızın onlarca apartman ortasında tonlarca devasa bombayı patlatacaksınız. Kimin için patlatıyorsunuz, Kürt için mi Türk için mi? Ne için patlatıyorsunuz ne adına patlatıyorsunuz?" diye belirtti.

Çözüm sürecine de değinen Çelik, "Kapılar açıldı bir-iki yıl huzur devam etti. Biz huzur diye beklerken adamlar yerin altına bomba yerleştiriyorlar, caddelere bomba yerleştiriyorlar. Milletin bodrumuna bombalar yerleştirmekle, kanalizasyonlara bombalar yerleştirmekle meşgul oldular. Netice ne oldu? Yüzlerce insanın, on milyarlarca liranın maliyeti. Belki de şu anda Güneydoğu'da tahrip edilen o ilçeler için devlet şu an 15 katrilyonluk yatırım yapıyor. Yazık değil mi? Burada sanayi bölgelerin oluşumu, Viranşehirli kardeşlerimizin iş bulması için, aş bulması için bu yatırımları yapmamız gerekirken, siz bu şehirleri ne adına bombaladınız, ne adına dinamitlediniz? Siz kimin piyonusunuz? Biz biliyoruz, Hollanda, Avrupa bize düşmanlık yapıyor. Siz millete mi hizmet ediyorsunuz yoksa o düşmanlık besleyenlerin mi piyonusunuz? Artık bu, net bir şekilde ortaya çıktı ve görüldü ki bu milletle bağları yok, birileri talimat veriyor. Viranşehir kalkınıyor, 4,5 katrilyon yatırım olmuş. Şanlıurfa’da devasa yatırım olmuş ve tekrar memleketi terörle karşı karşıya bıraktılar." diye konuştu.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler