Bakan Cevdet Yılmaz Silvan'da ziyaretlerde bulundu video

Bakan Cevdet Yılmaz Silvan'da ziyaretlerde bulundu video

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’ Silvan ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunarak Silvan’ın geçmişi çok eskilere giden kadim bir yerleşim yeri olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz’ın Silvan ziyaretine AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayları da eşlik etti. Bakan Yılmaz, Silvan ziyaretinde ilk olarak  Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda kanaat önderleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve partililerle bir araya geldi.

Kültür Merkezi'ndeki toplantının ardından Bakan Yılmaz, Silvan esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Yılmaz, daha sonra Silvan Kaymakamlığı'nı ziyaret ederek Kaymakam Berkan Sönmezay'dan Silvan ile ilgili proje ve çalışmalar hakkında brifing aldı. Bakan Yılmaz, Silvan ile ilgili mevcut sorunların çözüme kavuşması noktasında elinden gelen her türlü çabayı göstereceğini söyledi.

Silvan'ın bu bölgenin önemli yerleşim birimlerinden biri olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, "Geçmişi çok eskilere giden kadim bir yerleşim yeri. Halen gün yüzüne çıkarılmamış birçok tarihi yeri olan bir bölgemiz. Bir taraftan Hasuni Mağaraları, Selahaddin Eyyübi Camii, surları ve birçok değerleriyle kadim bir şehrimiz. Bu bölgemiz geçmişte maalesef çok büyük sıkıntılar çekti. Ama inşallah Türkiye artık o karanlık günlere dönmeyecek. Silvan o karanlık hadiseleri bir daha yaşamayacak." şeklinde konuştu.

Yılmaz, "Bir daha inşallah o günleri hiçbirimiz görmeyiz. Faili meçhul cinayetlerin, işkencelerin, bir takım yasakların getirdiği bir ortamdan Allah'a çok şükür farklı bir noktaya gelmiş durumdayız.” dedi.

Çözüm süreciyle birlikte kamu yatırımların yanında özel yatırımların da artacağını belirten  Yılmaz, şunları sözlerine ekledi: "Bu açıdan da 6. teşvik bölgesi dediğimiz teşvikler veriyoruz. En yüksek teşvikleri de bu bölgemize veriyoruz. Bu teşviklerle birlikte çok daha fazla özel yatırımlar göreceğiz. Bu açıdan huzur ortamı çok önemlidir. Bir takım eksiklikler de olsa kamu bir şekilde yatırımlarına devam ediyor. Ama huzursuzluk bir bölgede varsa özel sektörü getirmek neredeyse imkânsız. Çünkü herkesin parası tatlı. Risk ve sıkıntı olan yere kimse gelip yatırım yapmıyor. Gerçekçi olmamız lazım. Huzur ve güven ortamı artıkça yatırım göreceğiz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.