Bakan Eker, Diyarbakır tanıtım günlerine katıldı

Bakan Eker, Diyarbakır tanıtım günlerine katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Eyüp Feshane'de devam eden Diyarbakır Tanıtım Günleri'ne katıldı.

DİYARBAKIR - Feshane’de düzenlenen Diyarbakır Tanıtım Günlerinin 3. Günündeki etkinliklere katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’i; Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, DİKTUM-DER Başkanı Kenan Aksu ve kurum müdürleri karşıladı.

 

İlk olarak stantları gezen Bakan Eker ve beraberindekiler, burada yoğun ilgi ile karşılandı. Stantlar gezildikten sonra tören alanına geçildi.

 

“Diyarbakır’ı daha iyi anlatabilme fırsatı yakaladık”

Yapılan ziyaretlerden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Vali Hüseyin Aksoy, “Feshane’de ilk kez düzenlediğimiz etkinliğimizde oldukça yoğun bir katılım olduğunu gözlemliyoruz. Diyarbakır ve İstanbul arasında adeta bir köprü görevi gören etkinliklerimiz ile Diyarbakır’ı daha iyi anlatabilme fırsatı yakaladık. Diyarbakır’ımız yakın zamanda turizm alanında büyük atılımlar gösterecektir. Diyarbakır’ı bugün de tanıtmaya devam edeceğiz. Etkinliklerimiz Pazar akşamına kadar devam edecektir” dedi.

 

“Diyarbakır’ın Bütün Güzellikleri İstanbul’a Taşınsın İstedik”

Diyarbakır’ın 12 bin 500 yıldır insanların yerleşik hayatta barış içerisinde yaşadığı yer olduğunu vurgulayan Bakan Eker, “Mimarisiyle dünyanın en muhteşem şehirlerinden birisidir. Diyarbakır’ı bilen bilir, bilmeyenlerin de gelip görmesini istirham ediyorum. Diyarbakır Surlarına tepeden baktığınızda onun bir insan kalbine benzediğini görürsünüz. O kalbin içinde binlerce yıllık barış var. Ermenisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Yahudisiyle, Keldanisiyle herkes barış içerisinde yaşıyor o topraklarda.

 

Diyarbakır’da kimsenin kendi inancından dolayı dışlanmadığını belirten Bakan Eker, “Binlerce yıl kimse kimseden farklı bir düşünceden olmasından, farklı bir etnik yapıdan olmasından, farklı bir mezhepten olmasından dolayı rahatsızlık duymadı. Ne zaman ki biz barışın şifrelerini unuttuk; o zaman acılar gelip karabasan gibi üstümüze çöktü. Biliyoruz ki herkes bizler gibi barış istemiyor. Biliyoruz ki kandan ve gözyaşından beslenenler var. Biliyoruz ki politik çıkarları için kan ve gözyaşını önemseyenler var” diye konuştu.

 

Bakan Eker’e, konuşmalarının ardından Diyarbakır Tanıtma, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra Bakan Eker ve beraberindekiler Diyarbakır Valiliği standına geçti. Burada yoğun ilgi ile karşılanan Bakan Eker, misafirler ile bir süre sohbet ettikten sonra Feshane’den ayrıldı.

 

Öte yandan programa İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.