Bakan Eker gündemi değerlendirdi

Bakan Eker gündemi değerlendirdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da gazetecilere verdiği kahvaltılı basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da yaptığı basın toplantısında yaklaşan yerel seçimler ve çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen Basın toplantısına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Doktor Halis Böğürcü ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri katıldı.

AK Parti’nin 3 dönem kuralından dolayı 7 Haziran günü yapılacak seçimlerde aday olmayacağını belirten Eker, kendisine verilecek görevler için de hazır olduğunu ifade etti.

“7 Haziran’da aday olmayacağım”

7 Haziran 2015 seçimlerinde aday olmayacağını belirten Bakan Eker, “Bilindiği üzere partimiz 3 dönem kuralını getirdi. Bende 2002 yılından beridir Milletvekilliği yapıyorum. 10 yıldan beri de Bakanlık görevinde bulunuyorum. Yani 3 dönem boyunca partide görev aldım. Bundan sonra da siyasete devam edeceğim ama Vekil ya da Bakan olarak değil. Partimizin vereceği bütün kararlara uyacağım. Bana verilen görevleri yerine getireceğim. Henüz ne yapacağım konusunda kesin bir şey yok. Bunu bize zaman gösterecek.”  dedi.

“Mevcut anayasa değişmelidir”

Türkiye’de mevcut olan Anayasa’nın ihtiyaçları karşılamadığını ve değişmesi gerektiğini kaydeden Bakan Eker sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin mevcut sisteminden dolayı Kürt sorunu doğdu, büyüdü ve gelişti. Bu anayasa artık sorunları çözemiyor. Birçok sorunun temelinde bu anayasa vardır. Eğer bu anayasa değişirse, Türkiye’deki birçok sorun da çözülür. Bunları değiştirmek için gösterilen çabalar sürekli engelleniyor. Her defasında çeşitli sorunlar ve tıkanma yolları ortaya atılarak sorunların çözümü engelleniyor. İnsanlar sokaklara davet edilerek mağduriyetler yaşatılıyor. Türkiye’deki sorunların çözümünü istiyorsak, hep birlikte değişim yaşamalıyız.”

“Türkiye’de reformlar devam etmelidir”

Türkiye’deki reformların sürekli hale getirilip devam ettirilmesi gerektiğini kaydeden Bakan Eker son olarak şunları söyledi:

“Siyasi istikrarın oluşması beraberinde birçok istikrarı da getirecektir. İnsanların hayat standartlarını yükseltilmesi ve sosyal sorunların çözümü ülkeye ve ülke ekonomisine de katkı sunacaktır. Aksi takdirde yine kan ve kaosun hâkim olduğu günlere geçiş yaparız. Çözüm sürecinin bir alternatifi yoktur. Bu sürece toplumun yüzde 70’i sahip çıkıyor. Bu da sürecin olması gerektiğini bize gösteriyor. Çözüm süreci olmadığı zaman insanlar mutsuz olur. İnsanlarımızın maslahatı için bu sürece sahip çıkmalı ve devam etmesini sağlamalıyız” (İzzettin Alagöz/Ali Fidancı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler