Bakan Eroğlu: Bingöl termal turizmin merkezi olacak

Bakan Eroğlu: Bingöl termal turizmin merkezi olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bingöl Valiliği önünde gerçekleşen DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bingöl Valiliği önünde gerçekleşen  DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Ve Açılışı ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım” törenine katıldı.

Törenine Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Bakan Eroğlu, 12 tesisin temelini,10 tesisin de açılışını yapacaklarını belirterek, 149 milyon lira maliyetle inşa edilen tesislerin en önemlisinin kent merkezini ikiye ayıran Çapakçur Vadisi Projesi olduğunu, söz konusu projenin kentin gerdanlığı olacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, “Bingöl'e ne yapılsa azdır çünkü Bingöllüler her şeyin en iyisine layıktır. Bakın, daha önce Bingöl köy gibiydi ama şimdi muhteşem bir şehir oluyor. Muhteşem bir gelişim merkezi, ekonomide bir merkez olacak, yolların kavşak noktası olacak.” dedi.

“Bingöl termal turizmin merkezi olacak”

Bingöl ile Afyonkarahisar'ın kardeş şehir olduğunu ifade eden Eroğlu, buna ‘bal-kaymak kardeşliği’ adını verdiklerini, Afyonkarahisar'ın termal tecrübesini Bingöl'e getireceklerini belirterek,”Termal turizmin başkenti Afyonkarahisar'dan bir teknik grup gelecek, buradaki termal kaynakları inceleyecek ve termal kaynakları harekete geçireceğiz. Artık Bingöl  de termal turizmin merkezi olacak. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

“Bingöl'e daha önce 17 müjde vermiştik, şimdi de 31 yeni yatırım müjdesi veriyoruz”

Bingöl'e daha önce 17 müjde vermiştik, şimdi de 31 yeni yatırım müjdesi veriyoruz” diyen Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bingöl'e daha önce 17 müjde vermiştik, şimdi de 31 yeni yatırım müjdesi veriyoruz. İnşallah Bingöl'de bütün sulama tesisleri, dere ıslahları, ağaçlandırma faaliyetleri, doğa turizminin gelişmesi için müjdelerimiz var. Yeni müjdelerimizin de Bingöl'e hayırlı  uğurlu olmasını diliyorum.”

“Terör kalkınmanın düşmanıdır”

Törende bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bu ülkede bu kardeşlik olduğu sürece hiçbir terör örgütü, hain emellerine ulaşamayacaktır. Ne 15 Temmuz'da bize o karanlık geceyi yaşatan FETÖ, ne bölücü terör örgütü, ne de İslam'ın adını kirleterek kullanmaya çalışan DAEŞ gibi terör yapılanmaları, hiçbiri başarılı olamayacaktır. Allah'ın izniyle bu güçlü liderlikle, güçlü hükümetle ve milletimizin dirayetiyle bütün terör örgütlerini birer birer savuşturacağız. Bu bölgelerimiz uzun yıllar terörden çok çekti. Terör kalkınmanın düşmanıdır. Terörün olduğu yerde, ne kalkınma arzu ettiğiniz kadar olur, ne de demokrasi. Özgürlüklerimizi kısıtlar terör, ilerleyişimizi ekonomiyi de kısıtlar.” ifadelerini kullandı.

Bingöl  Valisi Yavuz Selim Köşger de törende bir konuşma yaparak, Bingöl’de gerçekleşen kamu yatırımları hakkında bilgi verdi.

Yapılan konuşmalardan sonra 12 tesisin temeli atıldı ve 10 tesisin de açılışı yapıldı.

İLKHA

















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler