Bakan Eroğlu: Bingöl'e heybemiz dolu geldik

Bakan Eroğlu: Bingöl'e heybemiz dolu geldik

Bazı tesislerin açılış ve temel atma törenleri için Bingöl’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bizim kültürümüzde bir yere eli boş gitmek caiz değildir. Bingöl'e heybemiz dolu geldik, 31 yeni müjdeyle geldik.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bazı tesislerin açılış ve temel atma törenleri için Bingöl’e geldi.

İlk olarak,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu Bingöl Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada ziyaretçi defterini imzaladı.

Daha sonra Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret eden Eroğlu ve beraberindekiler toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, Bingöl’e 80 milyon TL değerinde 31 yeni yatırım müjdesi verdi.

“Yatırımlarımızın toplam maliyeti 139 milyon TL”

“Bingöl’e ne yapılsa azdır.” diyen Eroğlu,  “Bingöl gerçekten kahramanlıklarıyla meşhur kahraman bir şehir ve yiğit insanlar diyarıdır. Ben de bu şehri çok seviyorum, depremden hemen sonra da gelmiştim ve büyük hizmetler yapmıştık. Bugün burada çok önemli yatırımların yer aldığı 22 tesisimizin açılışını ve temel atma merasimini yapacağız. Bunların toplam maliyeti 149 milyon TL'dir. Bizim kültürümüzde var, bir yere gelirken mutlaka müjdeyle, hediyeyle geliriz. Bizim kültürümüzde bir yere eli boş gitmek caiz değildir. Bingöl'e heybemiz dolu geldik, 31 yeni müjdeyle geldik. Daha önce 17 müjdeyle geldik yeni müjdelerimizle birlikte yatırım müjdelerimizin sayısı 48 etti. Bu yatırımlarımızın toplam maliyeti de 139 milyon TL. DSİ'nin 22, orman teşkilatımızın 7, Doğa Koruma Milli Parklar'ın 1, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün de 1 olmak üzere toplam 31 müjdemiz var.”dedi.

“13' proje bitti, 4'ü devam ediyor”

Daha önce başlanılan ve sözü verilen 17 yatırım müjdesinden 13'ünün tamamlandığını söyleyen Eroğlu, “13'ü bitti, 4'ü devam ediyor. Devam eden projelerimiz Bingöl-Genç sulaması, Genç-Servi sulaması, Solhan'da Şimşir Pınarı sulaması ve Bal ormanı projeleridir. Bu devam eden projelerimizi de bir yıl içerisinde tamamlayacağız. Hükümetimiz şu ana kadar Bingöl'de 8 milyar TL'lik yatırım yaptı. Tabi Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Bingöl'e en büyük yatırımı Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak biz yaptık.” diye konuştu.

Eroğlu, 22 yatırım projesi müjdesi vererek, Çapakçur Çayı Islah Projesi'ni basına tanıttı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler