Bakan Eroğlu Diyarbakır’da 10 tesisin temelini attı

Bakan Eroğlu Diyarbakır’da 10 tesisin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır’da bir milyar 70 milyon liralık 10 tesisin temelini attı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesindeki Şeyh Said Meydanında katıldığı iftar programında, bir milyar 70 milyon liralık 10 tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Temel atma töreninden önce bir konuşma yapan Eroğlu, "Bugün bir milyar 70 milyonluk yatırımın temelini atacağız. Buraya hizmet etmek ibadettir. Benim dedemle sizin dedeniz Kudüs'e gitti ama şimdi Kudüs mahzun. ABD'nin tutumunu kabul etmiyoruz. Bugün Türkiye'de en büyük açılışın yapıldığı mübarek gecedeyiz. Bir milyar 70 milyon liralık yatırım yapılıyor. Diyarbakır eskiden unutulmuş bir ildi, artık Diyarbakır 36 milyarlık marka şehir. Paris ne ki? Diyarbakır burada. FETÖ'cüler, PKK unsurları rahatsız oluyor. Huzur içinde kalkınmış bir Diyarbakır'ı inşa edeceğiz. Geçen yılın sonuna kadar 5 milyar 700 milyon liralık yatırım yaptık. Bu sene sonuna kadar 7 milyarlık bir yatırım hedefliyoruz. 7 barajın inşaatı bitiyor. Biz Silvan'da baraj yapıyoruz, su getiriyoruz ama PKK, Türklerin de Kürtlerin de düşmanı bunları engelliyor. Her şeye rağmen bu yatırımları yapacağız." dedi.

Konuşmanın ardından Eroğlu ve beraberindekiler, temel atma törenini gerçekleştirdi.

Temel atma törenine; Eroğlu'nun yanı sıra Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kamu kurum müdürleri, milletvekili adayları ve vatandaşlar da katıldı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.