Bakan Eroğlu: Hedefimiz 2019’da GAP’ı tamamlamak

Bakan Eroğlu: Hedefimiz 2019’da GAP’ı tamamlamak

Diyarbakır’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı ilk olarak Valiliği ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya geldi.

Diyarbakır’da yapılması planlanan toplu açılış ve temel atma törenlerine katılmak için Diyarbakır’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valilikte yaptığı açıklamada PKK’nin eylemlerine rağmen barajları kesinlikle tamamlayacaklarını söyledi.

Valilikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, GAP projesi kapsamında yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek GAP’ı 2019 yılında tamamlayacaklarını belirtti.

GAP bölgesindeki yatırımlar kapsamında 1 milyon 270 bin kişiye ilave istihdam sağlanacağını dile getiren Eroğlu, bu kapsamda işsizliğin hızla azalacağını ifade etti.

Silvan Barajının çok büyük ve kapsamlı bir baraj olduğuna dikkat çeken Eroğlu, “PKK, Atatürk barajından sonra Türkiye’de en çok alan sulayacak ve 305 bin kişiye iş ve aş imkânı sağlayacak bu barajı basıyor, iş makinelerini tahrip ediyor. Müdürlerini ve şantiye şeflerini kaçırıyorlar. Ancak biz bu barajı kesinlikle yapacağız. Çünkü oradaki kardeşlerimizin bu baraja, sulama için ihtiyaçları var. Bu barajla her yıl 1 milyar TL o bölgenin insanının cebine girecek.” dedi.

“Diyarbakır’ı gıda, üretim ve ihracat üssü haline getireceğiz”

Diyarbakır’a yaptığı ziyaretin amacının şantiyeleri hava şartlarının da müsait olmasıyla açmak olduğunu belirten Eroğlu, “Bütün şantiyeler, fırtına gibi çalışacak. Neticede vatandaşa söz verdiğimiz üzere GAP projesini sözümüzde durarak 2019’da tamamlayacağız. Böylece, Diyarbakır’ı gıda, üretim ve ihracat üssü haline getireceğiz.” diye konuştu.

13 yılda 20 milyar TL’lik yatırım

Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “GAP projesinde 13 yılda 20 milyar TL harcadık. GAP ekonomik açıdan da bölgeye ciddi kalkınma sağlayacak. Sulamada 2,2 milyar dolar, enerjide 4 milyar dolar ve içme suyunda 490 milyon dolar katkı sağlayacağız. Sulama, içme suyu ve enerji maksatlı projelerden oluşan GAP tamamlandığında milli ekonomiye yılda 6,7 milyar dolar katkı sağlayacak ve bu proje ile 1milyon 270 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak.” şeklinde konuştu.

“Şehirlerimizin su meselesini kökünden çözdük”

GAP projelerine 2019 yılına kadar 27 milyar TL ödenek ayrılacağını ifade eden Eroğlu, GAP’ın 2019 yılında bitirmeyi planladıklarını söyledi.

“Hedefimiz GAP’ı tamamlamak. Toplam 10 milyon 580 bin dekar sulama alanına sahip GAP'ı 2019 yılında tamamlayacağız. GAP'la bölgede yaşayan vatandaşlarımıza yılda 519 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlayarak, 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyaçlarını teminat altına aldık. Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Kilis, Siirt, Şırnak, Diyarbakır ve Mardin şehirlerimizin su meselesini kökünden çözdük.” ifadelerine yer verdi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler