Bakan Eroğlu: Üç ayda yağacak yağmur 8 saatte düşüyor

Bakan Eroğlu: Üç ayda yağacak yağmur 8 saatte düşüyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, küresel iklim değişikliği nedeniyle birdenbire anlık yağışlar olduğunu belirterek, "Üç ayda yağacak yağmurun 8 saatte düştüğünü görüyorsunuz." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Sinop'a giden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, düzenlediği basın toplantısında, kentte hayata geçirdikleri projeler ve yapılması planlanan yeni yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Sinop'ta da dere ıslahlarına devam ettiklerini belirten Eroğlu, su taşkınlarının en aza indirilmesi noktasında çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Eroğlu "Küresel iklim değişikliği sebebiyle birdenbire çok anlık yağışlar oluyor. Üç ayda yağacak yağmurun 8 saatte düştüğünü görüyorsunuz, büyük felaket. O bakımdan bizim talebimiz dere yataklarının işgal edilmemesi. Dere yatağı eninde sonunda kendi yatağını geri alıyor. Dolayısıyla biz de bu konuda şu ana kadar Devlet Su İşleri olarak 4 bin 500 tane dere ıslahı yaptık. Eğer bunlar yapılmasaydı, Allah korusun çok büyük mal ve can kaybı olurdu. Ankara'da 1950'li yıllarda dere taştığı zaman çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Tabii geçmiş yıllarda böyle ani, dolu, fırtına ve aşırı yağışlar yoktu. Son 15 yılda bunlar arttı."

Ülke genelinde bin 700 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduklarına işaret eden Bakan Eroğlu, bu sayede olası sel ve su taşkınlarına karşı vatandaşların erken uyarı sistemiyle haberdar edildiğini kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler