​Bakan Ersoy: Nitelikli turist ve turizm gelirlerimizi arttırmalıyız

​Bakan Ersoy: Nitelikli turist ve turizm gelirlerimizi arttırmalıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Nitelikli turist ve turizm gelirlerimizi arttırmamız için konaklama dışı harcamaları yüksek turistleri hedeflememiz lazım." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında ilk restorasyon çalışmalarına başlanan ve 2 gün önce açılışı yapılan Tekfur Sarayı Müzesi ile Anemas Zindanları'nı ziyaret edip, incelemelerde bulundu.

Yaptığı ziyaret ve incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ersoy, "Nitelikli turist ve turizm gelirlerimizi arttırmamız için konaklama dışı harcamaları yüksek turistleri hedeflememiz lazım. Konaklama dışında keyifle harcama yapacakları ortamlar oluşturmamız lazım. Müzeler de bunların başında geliyor. İnşallah belediyelerimizle beraber olanaklarımızı arttırarak potansiyeli daha iyi şekilde değerlendireceğiz." diye konuştu.

"Önemli olan Türkiye'nin tek marka şehri olan İstanbul'un marka cazibesini geliştirmektir"

Ersoy, "Belediyelerin bu işe ilgi göstererek çalışmalara katkıda bulunması çok önemli. Her şeyin bakanlıktan beklenmemesi gerekiyor. En önemli görev, burada yol ortağımız olacak birim belediyelerdir. Belediyelerle bu çalışmaları daha hızlı gerçekleştirebiliriz. Sonuçta ilin yönetiminden belediye sorumlu olduğu için tescilli binaların, tarihi yapıların ve turizmin cazibe noktalarının belediyelerle birlikte bakanlığımızın da görüşleri alınarak gerçekleştirilmesi en doğru yöntem. Biz bunun ikinci aşamasını da belediye ile birlikte geliştireceğiz. Bunların ziyaretçilere sunulması aşamasında da tek kartlı bir müze kartına geçiş sistemiyle belediye müzelerinde de daha da geliştirmiş olacağız. Önemli olan Türkiye'nin tek marka şehri olan İstanbul'un marka cazibesini geliştirmektir." şeklinde konuştu.

"Türkiye'ye gelen her üç turistten birisi İstanbul'a geliyor"

"Türkiye'de marka şehirlerin sayısını arttırmak istiyoruz." diyen Ersoy, "Bu bakımdan belediyelerle yaptığımız işbirlikleri önemli. Kültür, sanat, tarih ve arkeoloji hepsi beraber belediyelerle ne kadar etkinlikleri arttırabilirsek İstanbul'un marka değerini de o kadar arttırmış olacağız. Bu da turizm cazibesini arttıracak. İstanbul çok çok önemlidir. Türkiye'ye gelen her üç turistten birisi İstanbul'a geliyor. Buradan da Marmara bölgesindeki yakın yerlere dağılıyorlar. Dünyanın en büyük havalimanının da İstanbul'da açılmış olmasıyla potansiyeli daha da arttı. Dünyanın en çok noktasından direkt sefer düzenlenen havalimanı olma özelliğini de düşünecek olursak bizim için turizm açısından çok büyük bir potansiyel arz ediyor. Açıkçası bu 2023 hedeflerimize ulaşmamızda da en etkili silahlarımızdan biri olacak diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Nitelikli turist ve turizm gelirlerimizi arttırmalıyız"

Yabancı turist sayısında artış olduğunu belirten Ersoy, son olarak şunları söyledi:

"Geçen sene çok ciddi bir artış yakalamıştık. Bu sene yine yüzde 20 yüzde 30 bandında bir artış hedefliyoruz. Hem müze ziyaretçi sayımız artıyor hem de müzelerden elde ettiğimiz gelirler artıyor. Bu bağlamda müzelerimize daha çok yatırım yapma şansımız oluyor. Bakanlığımız bu sene özellikle 1 Haziran'ı hedefleyip müzelerin kullanımı ile ilgili çok ciddi bir tadilat bütçesi ayırdı. En çok ziyaretçi alan ilk 50 müze arasında 90 günlük bir çalışmayla, tuvaletleri kullanım alanları ve acil yatırım gereken bölümlerde kaynakları hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. Bundan sonra daha da arttıracağız. Nitelikli turist ve turizm gelirlerimizi arttırmamız için konaklama dışı harcamaları yüksek turistleri hedeflememiz lazım. Konaklama dışında keyifle harcama yapacakları ortamlar oluşturmamız lazım. Müzeler de bunların başında geliyor. İnşallah belediyelerimizle beraber olanaklarımızı arttırarak potansiyeli daha iyi şekilde değerlendireceğiz."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.