Bakan Işık: HDP gerçek yüzünü ortaya koymuştur

Bakan Işık: HDP gerçek yüzünü ortaya koymuştur

Mardin’de kardeşlik iftarına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, HDP’nin 20 Temmuz 2015’teki Suruç saldırısıyla gerçek yüzünü ortaya koyduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin’de Kocaeli Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Özel bir düğün salonunda verilen iftar yemeğinden konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Mardin’in zor bir süreçten geçtiğine işaret ederek, “Maalesef kurtuluşu çukur kazmakta arayanların Mardin halkına, Nusaybin halkına ne eziyetler çektirdiğini hepimiz biliyoruz.” dedi.

“Bu topraklarda ayrılık tohumları yeşermez”

Bakan Işık, “Hepimiz biliyoruz ki; bu millet bin yıldır gönülleri bir birine bağlı olarak yaşıyor. Bin yıllık kardeşliğimiz kim ne yaparsa yapsın Allah’ın izniyle kıyamete kadar devam edecek. Allah’ın izniyle kardeşliğimiz hiç kimse helal getiremeyecek. Bin yıldır bir arada kardeşçe yaşıyoruz. Bu topraklarda fitneye yer yok, bu topraklarda ayrılık tohumları yeşermez. Bu topraklarda ancak birlik ve kardeşlik tohumları yeşerir.” dedi.

“Gerçek yüzlerini ortaya koydular”

HDP’nin siyasette kendisine tanınan bütün krediyi kaybettiğini dile getiren Bakan Işık, şunlar söyledi; “Türkiye’nin en yakıcı meselesi barış içerisinde hallolsun diye buralarda propaganda yapıp oy alanlar 20 Temmuz 2015’teki Suruç saldırısıyla gerçek yüzünü ortaya koydular. Açık söylüyorum; eğer HDP Suruç ve Ceylanpınar saldırılarından sonra terör örgütüne çıkıp ‘Sen ne yapıyorsun, miller bana huzur ve barış için oy verdi’ deseydi, tavrını ve tepkisini açıkça ortaya koysaydı bugün siyasilerden bir aktör olabilirdi. HDP, siyasette kendisine tanınan bütün krediyi 23 Temmuz günü 23 Temmuz’da ortaya koymuş olduğu tavırla kaybetmiş. Şimdi ne kadar demokrasi deseler desinler kimse inanmıyor. Ne kadar barış kelimesini ağızlarına alırlarsa alsınlar kimse inanmıyor. Neden inanmıyor? Eğer demokrasiden, barıştan, birlikten ve kardeşlikten yanaysanız şiddetle ne işiniz var?”

“Kamu düzeni tam olarak sağlanacak”

Zor günlerin yaşandığını, ancak bu günlerin gelip geçeceğini kaydeden Bakan Işık, kamu düzeninin tam olarak sağlanacağını söyledi. Bakan Işık, “Kamu düzenin tam olarak sağlandığı vakit Türkiye’de en hızlı gelişecek illerin başında Mardin geliyor. Dünyada Mardin gibi ikinci bir şehir yok. Bu kadar farklı dini, dili ve kültürü yüzyıllarca bir arada uyum içinde yaşayan başka bir şehir yok. Böyle bir şehir terör olmazsa huzur olsa tek başına milyon turisti çekecek. Gençlerimiz işsiz, neden işsiz? Eğer Mardin’de huzur olsa bırakın Mardinli geçleri bölgenin gençleri Mardin’de istihdam edilmek için canla başla çalışacaklardı.” dedi.

Bakan Işık, iftarın ardından sabah saatlerin özel uçakla geldiği Mardin’den ayrıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler