Bakan Kurtulmuş: Hükümetin sanal paraya karşı net bir tavrı yok

Bakan Kurtulmuş: Hükümetin sanal paraya karşı net bir tavrı yok

​Meclis Genel Kurulu'nda sanal parayla ilgili bir soruya cevap veren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Hükümetin sanal paraya karşı net bir tavrının olmadığını belirtti.

Türkiye'de hızla yayılan sanal para uygulaması bitcoin ile ilgili endişeleri Meclis Genel Kurulu’na taşıdı. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in sorusuna Hükümet adına cevap veren eski Başbakan Yardımcısı ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bitcoin piyasasının yakından takip edildiğini belirterek, Hükümetin sanal paraya karşı net bir tavrının olmadığını ifade etti.

Kara para aklama ve uyuşturucu ticaretinde dijital paranın kullanılabileceğinin ifade edildiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yasal dayanağı olmadığı halde sanal bir varlık haline gelen bu parayla ilgili yapılacak bir düzenleme var mıdır? Bitcoin için Hükümetin bakış ve yaklaşımının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda hükümetini tarafından bir çalışma bulunmakta mıdır?” şeklinde soru yöneltti. 

Sorulan soruya Hükümet adına cevap veren Bakan Kurtulmuş, bitcoinin bazı ülkeler tarafından desteklenmesine rağmen bazı ülkelerde de yasaklandığını belirtti. 

Türkiye'nin bitcoin piyasasını yakından takip ettiğini belirten Kurtuşmuş, “Bununla ilgili olarak da Merkez Bankası ve İstanbul Borsası, ayrıca bitcoin piyasasını yakından takip eden çalışmalarını sürdürüyorlar. Henüz bu anlamda bizim de resmî olarak bir tavrımız ortada değildir ama araştırmalar sürdürülüyor. Konu sürekli olarak gelişiyor, bu konuyla ilgili yaklaşımlar değişiyor ve ümit ederim ki belli bir noktaya gelinir. Yani kimi ülkeler bitcoini kurtarıcı olarak görüyor, kimileri de bunu şeytanlaştırıyor. Bu seyri biz de Türkiye olarak yakinen takip ediyoruz.” dedi.  

Diyanet'ten bitcoin fetvası

Din İşleri Yüksek Kurulu, herhangi güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda 'saadet zinciri' olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto paraların kullanımının caiz olmadığını açıklamıştı.

Fetvada ,"Kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda 'saadet zinciri' olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz değildir." denilmişti. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.