Bakan Özhaseki: ABD gittiği hiçbir yere huzur götürmedi

Bakan Özhaseki: ABD gittiği hiçbir yere huzur götürmedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki "Amerikalılarla Suriyelilerin ortak bir tarihleri, akrabalıkları, kardeşlikleri mi var? Geldikleri nereye huzur, demokrasi, insan hakları getirmişler? Irak'a mı, Suriye'ye mi, Filistin'e mi?” diye sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Van’da bir Otelde düzenlenen "Van Güçbirliği Toplantısı"na katıldı. Özhaseki'nin yanı sıra Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, kamu kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de toplantıya iştirak etti.

Programda konuşan Bakan Özhaseki, İstanbul, İzmir ve Ankara illerinin kendiliğinden büyüdüğünü, ancak onun dışındaki illerde büyüme konusunda çabaya ihtiyaç olduğunu belirtti. Kayseri’de göreve başladığında kaçak su, gece kondu, kaçak yapı ve alt yapı alanlarında sorunların olduğunu ifade eden Özhaseki, yaptıkları çalışmalarla Kayseri’nin şu anda Paris’ten bir eksiğinin olmadığını, kaçak yapı ve gecekonduların kalmadığını, raylı sistemin çalıştığını, Erciyes’te Avrupa standartlarında kayak merkezi yaptıklarını dile getirdi.

“Bu ülkede 56 tane 6 ve üzerinde şiddette deprem meydana geldi”

Coğrafyanın altının da üstünün de hareketli olduğunu ifade eden Özhaseki, “Bu ülkede şu anda bile bir sürü deprem oluyor. Son yüz yıl içinde bu ülkede 56 tane 6 ve üzerinde deprem meydana geldi. 83 bin insanımız öldü, 100 milyar dolar maddi kaybımız var. Yapı kayıt belgesi çıkarıyoruz şimdi. Önce binalarımıza kimlik vereceğiz. Belediye başkanlarımıza çok iş düşüyor. Belediyeler kentsel dönüşüm alanlarını belirleyecekler, belediyeler projeler hazırlayacaklar. Mahalle konsepti içinde herkesin özlediği, komşu ilişkilerinin yaşandığı, meydanı, merkezi, camisi olan mahalle konseptinde projeler getirecekler. Yapı kayıt belgesinden toplayacağımız paraları belediye başkanlarına mahalleleri dönüştürmeleri için vereceğiz. Ülkenin altındaki depremselliği aşabilmemizin yolu bu.” dedi.

“PKK insanların yaşadığı yerleri çatışma alanı haline getirdi”

Ülkenin üstündeki hareketliliği de herkesin bildiğini dile getiren Mehmet Özhaseki, 40 yıldır ülkenin başında PKK belasının bulunduğunu hatırlattı. Önce hak arama mücadelesi gibi başlatılan mücadelenin geldiği noktayı herkesin gördüğünü söyleyen Özhaseki, bölgede 70 bine yakın hasarlı binanın zararlarını ödediklerini, 26 bin ev yaptırdıklarını ve vatandaşlara dağıttıklarını anımsattı. Vatandaşların mağdur ve masum olduğunu, militanların, satılmışların insanları evlerinden çıkararak yaşam alanlarını çatışma alanı haline getirdiğini belirtti.

 Özhaseki, FETÖ belasının da ülkeyi vurduğunu, “Dindarız, hizmet edeceğiz.” diyerek insanları kandırdıklarını belirtti. Özhaseki, “Fakirlerden geldiler çocuklarını istediler ve zenginlere ‘Para, zekât verin.’ dediler. Gerçek yüzleri 15 Temmuz’da görüldü. Milletin meclisini, Cumhurbaşkanının çalışma ofisini bombaladılar, sivil insanlara kurşunlar yağdırdılar. 250 şehidimiz var.” diye konuştu. 

“Amerikalılarla Suriyelilerin ortak tarihleri, akrabalıkları, kardeşlikleri mi var?”

"Bu ülkeyi parçalamak isteyenler, dirliğimize, birliğimize göz koyanlar gönül coğrafyamızda ne kadar ülke varsa perişan ettiler." diyen Özhaseki "Hepsinin üstüne gittiler, çatışmalar çıkardılar, başındakileri devirdiler. Kan, gözyaşı, rezillik var. Bunu Türkiye’de de denediler. Bunu Suriye topraklarında toplananlara sormayacak mıyız? 10 bin kilometre ötede ne işiniz var diye sormayacak mıyız? Amerikalılarla Suriyelilerin bir ortak tarihleri, akrabalıkları, kardeşlikleri mi var? Biz akrabayız, kardeşiz, onların nesi var, sormayacak mıyız? Bitlerini bile vermezler, neymiş demokrasi getireceklermiş. Geldikleri nereye huzur, demokrasi, insan hakları getirmişler. Irak'a mı, Suriye'ye mi, Filistin'e mi?” ifadelerini kullandı.

Fas'ta iklim konferansına katıldığını, küresel ısınmaya karşı, denizlerdeki canlılığın yok olmasını engellemek amacıyla 100 milyar dolar toplanmasına karar verildiğini, tüm kararlara katıldıklarını dile getiren Özhaseki, bu toplantıda bir konuşma yaptığını da hatırlattı. Özhaseki, “100 milyar doları neden topluyoruz? Otlar kurumasın, balıklar ölmesin diye mi? Ama şu anda açık denizlerde küçük çocuklar boğuluyor, anneler dağlarda ölüyor. Onların sizin yanınızda ot kadar değeri yok mu?” diye konuştu.

“Burnundan kıl aldırmayan Avrupa Birliği üyeleri yavaş yavaş hizaya geldiler”

Birlik ve beraberliklerini bozmayacaklarını, buna fırsat vermeyeceklerini söyleyen Özhaseki, “Finans yönünden bizi çökertmek adına batının denemediği yöntem kalmadı. Yabancı ortaklı şirket sayısı şu anda 60 bin civarında. 2002’de bunun sayısı 4 bin civarındaydı. Çok güzel çalışmalar yaptık. Yabancı firmalarla ortaklıklar kuruldu. Bunlara ‘Türkiye’den çıkın, Türkiye’de yatırım yapmayacaksınız.’ dediler. Hala o baskı devam ediyor. Emin olun, bir ay sonra seçim var. Onların çoğu hizaya gelecek. Burnundan kıl aldırmayan Avrupa Birliği üyeleri yavaş yavaş hizaya geldiler, eşit ülke gibi görüyorlar. Türkiye onlar için emir verilecek bir ülkeydi. Türkiye eski Türkiye değil. Dimdik durarak, gece yarılarına kadar çalışarak yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ise çevre yolunun Van’ın önemli çalışmalarından biri olduğunu belirterek, “Hedefimiz kısa sürede çalışmaya başlamaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu konuya gösterdiği ilgi takdire şayandır. Atık su arıtma tesisinin yanında Van için önemli olan katı atık entegre tesisi kuruyoruz. Artık vahşi depolama alanını kapatıyoruz. Ayrıştırma tesisi kuruyoruz.  Bir başka konumuz ise Van Gölü’nün dip çamurunun temizliğidir. Burada Van Büyükşehir Belediyesi olarak İskele Mahallesi sahilinin temizlenmesi bizim için çok önemlidir. 100 bin metreküplük bir alanı temizlememiz gerekir. Bu konuda da sizlerden maddi ve tecrübe anlamında destek bekliyoruz.” dedi.

Katılımcıların görüş ve isteklerini dile getirmesinin ardından toplantı sona erdi.

“Allah bu dünyadayken yaptıklarımızın hesabını tek tek soruyor”

Güçbirliği toplantısının ardından Bakan Özhaseki, Van Büyükşehir ile İpekyolu belediyelerince kurulan iftar çadırında vatandaşlarla orucunu açtı.

İftar öncesinde vatandaşlara hitap eden Bakan Özhaseki, bu dünyaya kimsenin dilekçe vererek gelmediğini söyleyerek, “Allah takdir ediyor ve istediği zaman istediği mekânda dünyaya getiriyor insanoğlunu. Götürmek istediğinde de 'Gitmek istiyor musun?' diye sormuyor. İmtihan ikisi arasındaki zaman dilindedir. Hayır, mı şer mi işledik? Allah tek tek bu dünyadayken yaptıklarımızın hesabını soruyor. Önemli olan eserler ortaya koyabilmek. Bu ülkede insanların inançları üzerindeki baskıları kaldırarak, kötülükleri giderdik. Hepimizin dikkat etmesi gereken nokta var. Gönül coğrafyamız üzerinde oyunlar oynanıyor. Huzur bırakmadılar, birbirlerine düşürdüler bu ülkeleri. Oralarda kan ve gözyaşı var. Türkiye üzerinde de denemeler yaptılar. Mülteciler geldiği zaman kapısını açan bir toplum var, o da Türkiye. Garibanlara yardım eden ülke Türkiye. Avrupa ülkeleri mülteciler gelmesin diye tel örgüler çekiyor. Allah birliğimizi bozdurmasın. Huzurumuza kast edenlere fırsat vermesin.” şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA) 























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler